Foto: AFP/Scanpix
Amerikāņu aktieris Deivids Duhovnijs maijā laidīs klajā savu pirmo mūzikas albumu "Hell or Highwater", vēsta mūzikas žurnāls "Rolling Stone".

Albumā būs 12 dziesmas, ko sacerējis zinātniskās fantastikas seriāla "The X-Files" ("X-faili. Slepenās lietas") aktieris.

"Albuma ierakstīšana ir sapņa piepildījums, izņemot tikai to, ka tāda sapņa man nekad nav bijis. Es joprojām esmu pārsteigts par to, kā šī mūzika radās," sacīja Duhovnijs. "Taču šīs dziesmas pārstāv vispatiesāko pašizpausmi, kādu man jebkad izdevies sasniegt. Nevaru sagaidīt, kad varēšu tajās ar visiem dalīties."

54 gadus vecais aktieris pagājušogad ar "Rolling Stone" pārsprieda gaidāmo albumu. Viņš tā skanējumu salīdzināja ar rokgrupām "Wilco" un "R.E.M.".

Duhovnijs sāka spēlēt ģitāru pirms dažiem gadiem. Pirmā dziesma, ko viņš iemācījās, bija amerikāņu rokgrupas "The Flaming Lips" skaņdarbs "Yoshimi Battles the Pink Robots".

"Kad sāku spēlēt, man šķita, ka būtu jāprot sacerēt arī dziesmu vārdi," atceras Duhovnijs. "Un tā es iegrimu šajā pasaulē. Man tas sagādājis lielu prieku, neatkarīgi no tā, vai kāds to nopirks un ko cilvēki par to domās."

Kā jau ziņots, šogad iznāca Duhovnija pirmais romāns "Holy Cow" - satīrisks stāsts par runājošu govi, cūku un tītaru, kuri dodas ceļojumā apkārt pasaulei cerībā izbēgt no lopkautuves.

Duhovnijs arī piekritis spēlēt sešās jaunās "The X-Files" sērijās kopā ar ekrāna partneri Džilianu Andersoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!