Foto: Publicitātes foto
Pašmāju grupu "Dagamba", kas šogad piedzīvoja savu debiju Glastonberijas festivālā, tā rīkotāji aicinājuši koncertēt tur arī nākamgad.

Kā vēsta grupas menedžmenta pārstāvji, šogad festivālā grupa bija skatāma uz dažādām skatuvēm ar septiņiem koncertiem un publika esot bijusi ļoti atsaucīga.

Tāpat grupa saņēmusi piedāvājumus no koncertu organizatoriem Anglijā, Itālijā, Zviedrijā un citās valstīs.

Grupa ir specializējusies crossover un fusion stila mūzikā, taču izmanto netradicionālu instrumentu salikumu – čellu un klavieru skanējums savijas ar austrumu perkusijām. Klasiskās Baha, Prokofjeva un Mocarta kompozīcijas atgriežas uz skatuves pavisam jaunā interpretācijā, svaigu dvesmu un mūsdienīgumu tām piešķir roka un popmūzikas skaņdarbu ietekme.

"Dagambas" puiši neslēpj savu sajūsmu par pieredzēto Glastonberijas festivālā un ar divkāršu entuziasmu grasās nodoties sagatavošanās darbiem rudens turnejai pa Latviju, kurā tā prezentēs arī savu jauno albumu.

"Festivāls mums bija kā atspēriena punkts tālākiem koncertiem un pārbaude jaunā albuma materiālam kurš iznāks rudenī, jo mēs pārsvarā spēlējām skaņdarbus no tā. Britu reakcija mūs šokēja, jo bija sajūta, ka atrodamies futbola stadionā, jo, ja Britiem patīk tas ko dari, tad to jūt ar visiem matiņiem. Uzstāties šajā festivālā bija mūsu bērnības sapnis, kas nu ir piepildījies!" stāsta Valters Pūce

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!