Foto: DELFI

Šogad festivāla "Positivus" pirmās dienas pasākumus apmeklēja vairāk cilvēku nekā iepriekšējos gados, žurnālistiem sacīja festivāla rīkotājs Ģirts Majors.

Viņš teica, ka šogad apmeklētāji ieradušies savlaicīgāk, kā arī koncerti uz festivāla galvenajām skatuvēm sākušies agrāk nekā ierasts.

Pagaidām precīzs apmeklētāju skaits nav zināms, bet kopumā tas varētu būtiski neatšķirties no iepriekšējā gada, informēja festivāla rīkotāji.

Festivāla pirmajā dienā dažādas aktivitātes un izklaides noritēja līdz pat agram rītam, tostarp, dejas pie vairākām festivāla mazākajām skatuvēm. Īpaši iecienīts bija "Placebo" koncerts.

Izturīgākie - daži simti apmeklētāju - festivāla teritoriju atstāja ap plkst.6 no rīta. Daļa no viņiem turpināja izklaidēties telšu pilsētiņā.

Festivāla pārstāvji informēja, ka lielākā skatītāju interese pirmajā dienā bija par urbānās mūzikas un neosoula meistariem "Jungle", meiteņu mīluli Tomu Odelu un kulta grupu "Placebo".

Sestdienas rītu "Positivus" apmeklētāji iesāka ar meditēšanu, aerobiku un telefonu uzlādēšanu. Daudzi festivāla apmeklētāji dodas veldzēties uz pludmali.

Kā ziņots, "Positivus" pirmā diena aizvadīta mierīgi un bez būtiskiem incidentiem, apliecināja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Festivālā drošības pasākumos iesaistīti ne tikai uzņēmuma "Art-ekspo" apsargi, bet arī apmēram 40 policisti. Ņemot vērā, ka festivāls ir populārs arī ārzemnieku vidū un to labprāt apmeklē Igaunijas mūzikas mīļotāji, Valsts policija kārtību uzrauga kopā ar četriem kaimiņvalsts policistiem. Lai kontrolētu aizliegtu vielu apriti, policija piesaistījusi kinologu ar suni.

Policija visu festivāla laiku ir pieejama pie Salacgrīvas vidusskolas, kur atrodas likumsargu štābs. Tajā arī var nodot un saņemt atrastās mantas.

Festivāla laikā pie mediķiem pēc palīdzības pagājušā diennaktī vērsušies vairāk nekā 200 cilvēki, bet trīs festivāla apmeklētāji nogādāti slimnīcā, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Ārstniecības iestādēs nogādāti trīs 20 līdz 22 gadus veci jaunieši. Kāda jauniete guvusi vaļēju brūci pirkstā, bet kādam jaunietim konstatēta sejas trauma. Trešajam ārstniecības iestādē nogādātajam jaunietim kļuvis slikti, visticamāk, no pārāk lielā reibuma.

Šie gadījumi nav bijuši nopietni, vienkārši cilvēkiem bijuši nepieciešami papildus izmeklējumi, kurus uz vietas nav iespējams veikt, norādīja Bukša.

Kopumā pie mediķiem vērsušies nedaudz vairāk nekā 200 cilvēki, taču tās bijušas nenozīmīgas situācijas, proti, festivāla apmeklētājiem bijuši nepieciešami medikamenti galvassāpju remdēšanai vai plāksteri un marles saite nobrāzumiem. "Tās bija maznozīmīgas situācijas, kas uz vietas tika atrisinātas," teica Bukša.

Festivāla apmeklētāju drošībai ir izvietota viena mediķu telts, divas mediķu brigādes un divi pirmās palīdzības posteņi. "Resursi ir pietiekami. Kopumā ir gana mierīgi, nav nopietnu negadījumu un veselības problēmu," norādīja Bukša.

Festivāla "Positivus" laikā līdz 19.jūlijam uz Tallinas šosejas noņemta lielākā daļa remontdarbu dēļ noteiktie satiksmes ierobežojumu, bet saglabāti ātruma ierobežojumi, kurus autovadītāji tiek aicināti ievērot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!