Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 7. novembrī plkst. 20:00 atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē notiks cikla "Dzimuši Latvijā" otrais koncerts, kurā uzstāsies pianiste Aurēlija Šimkus.

Koncertā Šimkus izpildīs Johana Sebastiāna Baha skaņdarbus "Kapričo mīļotā brāļa aizbraukšanai", "Tokāta un fūga re minorā", Ferenca Lista 1. daļu "Saderināšanās" no "Ceļojumu gadu Otrās burtnīcas", kā arī "Fantāziju un fūgu par B-A-C-H tēmu", stāsta koncerta rīkotāji.

Pianiste Aurēlija Šimkus (1997) klavierspēli sākusi apgūt četru gadu vecumā, bet visai agri jaunā pianiste uzsākusi arī starptautisku karjeru, kļūstot par Dortmundes Mocarta biedrības balvas laureāti un izcīnot trešo vietu 11. starptautiskajā "KlavierOlymp" pianistu konkursā Vācijas pilsētā Bādkisingenē. Šiem panākumiem sekojuši koncerti festivālā "Kisingenes vasara" (Kissinger Sommer), solokoncerti Šveicē, kā arī uzstāšanās kopā ar Anglijas kamerorķestri un Varšavas filharmonijas orķestri.

Pirmo solokoncertu pianiste sniegusi 11 gadu vecumā Kauņas Starptautiskajā kamermūzikas festivālā Lietuvā, kur uzstājusies kopā ar Kauņas filharmonijas kamerorķestri. Bet pirmo koncertu Rīgā, Lielajā ģildē Aurēlijai Šimkus sniedza 2013. gada aprīlī, neilgi pirms sava debijas solokoncerta Vācijas pilsētā Herdekē.

Tā paša gada rudenī klajā nācis Aurēlijas debijas soloalbums "Scherzo", kas tika izdots Vācijas ierakstu kompānijā "ARS Produktion" (2013).

Nākošajā sezonā tiks izdots otrais Aurēlijas Šimkus soloalbums. Savukārt koncertu kalendārā ieplānota viesošanās Ingolštatē, kur pianiste muzicēs ar Dortmundes filharmoniķiem un Gruzijas kamerorķestri, kā arī Dortmundes Filharmonijā un Baireitas pilsētas koncertzālē, stāsta mūziķes pārstāvji.

"Dzimuši Latvijā" ir jauns koncertu cikls, kura ietvaros atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē notiks izcilu Latvijas mākslinieku solo koncerti, kuri savu meistarību un atzinību ir nostiprinājuši ārpus Latvijas robežām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!