Foto: Publicitātes foto

Piedaloties "European Border Breakers Awards" ("EBBA") skatītāju simpātijas balsošanā, iespējams laimēt braucienu uz 13. janvārī Nīderlandes pilsētā Groningenā notiekošo balvas pasniegšanas ceremoniju, kuru vadīs mūziķis un TV kanāla "BBC" leģenda Džūls Holands. Tajā uzstāsies arī pašmāju indīroka grupa "Carnival Youth", kas ir vieni no balvas saņēmējiem.

Mākslinieks, par kuru visvairāk tiks balsots, saņems skatītāju simpātijas balvu jeb "Public Choice Award".

Piecpadsmit balsotāji, kurus izvēlēsies no dažādām Eiropas valstīm pēc nejaušības principa, tiks uzaicināti uz apbalvošanas ceremoniju - katrs varēs līdzi ņemt vēl vienu cilvēku. Balvā ir iekļauti lidojumi, viesnīcas izmaksas un piedalīšanās Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU) organizētā sociālo mediju darbnīcā.

Balsošana sākas šī gada 1. decembrī un noslēgsies 2016. gada 1. janvārī.

2016. gada "EBBA" uzvarētāji ir:

"Carnival Youth" (Latvija)
Álvaro Soler (Spānija)
"Aurora" (Norvēģija)
"Christine and The Queens" (Francija)
"Kovacs" (Nīderlande)
"Oscar And The Wolf" (Beļģija)
Robin Schulz (Vācija)
Seinabo Sey (Zviedrija)
SOAK (Īrija)
"Years and Years" (Lielbritānija)

Balsot iespējams apbalvojuma mājaslapā.

"EBBA" balvas būtība ir cildināt Eiropas uzlecošos mūzikas māksliniekus roka, popa un deju mūzikas žanros, kuri ar savu starptautisko debijas albumu ir guvuši panākumus ārpus dzimtenes, tos izdodod un aktīvi koncertējot. Šo unikālo balvu finansē Eiropas Savienības programma "Radošā Eiropa".

Starp iepriekšējo gadu "EBBA" balvas ieguvējiem ir plašs spektrs Eiropas mākslinieku, kā piemēram, Adele, “Mumford & Sons”, “Milky Chance”, “Ewert and The Two Dragons”, Stromae, Emeli Sandé, Hozier, “Of Monsters and Men”, Woodkid, Lykke Li, “Disclosure”, Katie Melua, John Newman, “The Ting Tings”, Zaz, Damien Rice, KT Tunstall, “Alphabeat”, un “Milow”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!