Foto: Kaspars Teilands

Pēc vairāku gadu pārtraukuma komponists, sitaminstrumentu virtuozs Rihards Zaļupe izdevis savu otro solo albumu "Z Atmosfēras", portālu "Delfi" informēja mūziķa pārstāvji.

Albuma izdošana tiks nosvinēta ar koncertu 12. martā plkst. 19.00 Lielajā ģildē.

Pirmais albums "Marimba Dance", kas tapa 2007. gadā, guva panākumus, kā arī saņēma "Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu 2008" kategorijā "Gada debija". Šobrīd vairāki skaņdarbi no šīs programmas ir izdoti nošu grāmatās Amerikas Savienotajās Valstīs, tiek spēlēti visā pasaulē, kā arī palīdzējuši izpildītājiem saņemt dažādas balvas un atzinības.

Albumā "Z Atmosfēras" ir dzirdama Riharda Zaļupes oriģinālmūzika sitaminstrumentiem (marimbai, perkusijām) un elektronikai, kura tapusi pēdējo septiņu mēnešu laikā. Šis albums ir unikāls ar to, ka visa ierakstā dzirdamā mūzika (sitaminstrumenti, elektronika, balss un klavieres) ir paša autora ieskaņota. Ar šo albumu Rihards Zaļupe atklāj ne tikai savu aizraušanos ar filmu un akadēmisko mūziku, bet arī vēstī savu redzējumu par notiekošo pasaulē – par klišejām ikdienā un svētkos, par absurdu cilvēku rīcību, problēmām dabas un cilvēku attiecībās.

Foto: Kaspars Teilands

Īpaši šim projektam ir tapuši arī teksti, kurus sarakstījusi Sondra Zaļupe, kura jau iepriekš rakstījusi Riharda Zaļupes mūzikai.

"Es neuzdrošinos sevi saukt par dzejnieci vai profesionāli. Rihards mani ir iedrošinājis darīt to, kas man patiešām patīk un viņa mūzika mani tik ļoti iedvesmo, ka teksti vienmēr paši atnāk, man atliek tos tikai pierakstīt un nodot mūzikai. Ja tas spēj iepriecināt klausītājus un arī palīdzēt dažreiz Rihardam rast ko jaunu savā mūzikā – es tikai priecājos un atzīstu, ka man ir ļoti paveicies!" stāsta Sondra Zaļupe.

Biļetes uz prezentācijas koncertu pieejamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!