Šā gada 4. martā tika izziņota lielākā daļa 10. jubilejas "Positivus" festivāla programmas. Mūzikas mīļotāju iecienītā pasākuma gaidās portāls "Delfi" sadarbībā ar "360TV" piedāvā tuvāk iepazīties ar māksliniekiem, kas šovasar viesosies Salacgrīvā.

Čarlzs Bredlija (1948) stāsts ir īpašs ne tikai šā gada "Positivus" kontekstā. Šobrīd 67 gadus vecais mūziķis izklausās un izskatās kā fanka un soulmūzikas klasiķis, vecas skolas tīrradnis un Džeimsa Brauna krustdēls. Tomēr viņš ir teju debitants – Bredlija pirmais albums "No Time For Dreaming" iznāca 2011. gadā, bet gadu vēlāk pirmizrādi piedzīvoja par fenomenālo mūziķi uzņemta dokumentālā filma "Soul of America".

Tiesa, Džeimsa Brauna svētību viņš saņēmis, kad 1962. gadā māsa aizveda viņu uz "soulmūzikas krusttētiņa" koncertu. Uz pusaudzi mūzika atstājusi milzīgu iespaidu, jau vēlāk mājās viņš sācis atdarināt Brauna kustības un dziedāšanas manieri.

Turpmākā biogrāfija Bredlijam bijusi kā jau Bruklinas strādnieku ģimenes puikam – aizbēgšana no mājām un dzīve uz ielas, gadījuma darbi, un ik pa laikam saņemti komplimenti par līdzību slavenajam fanka un soula karalim.

Atzinība nepalika bez sekām. 90. gadu otrajā pusē Čarlzs Bredlijs sāka uzstāties kā Džeimsa Brauna atdarinātajs Ņujorkas klubā "Black Velvet". Tur 2002. gadā viņu pamanīja Gabriels Rots, viens no izdevniecības "Daptone Records" dibinātājiem, kurš uzaicināja mūziķi uz mēģinājumu un vēlāk arī parakstīja līgumu par ierakstu izdošanu. Tā sākās Bredlija ceļš uz panākumiem, stāsts par viņa paša individuālo talantu. Šobrīd ir izdoti jau divi dziedātāja albumi. Plānots, ka viņa jaunākais albums "Changes" iznāks šā gada 1. aprīlī.

2012. gadā, mūzika konference "South by Southwest" Teksasā, ASV, pirmizrādi piedzīvoja režisora Poula Briena (Poull Brien) dokumentālā filma par Čārlzu Bredliju "Soul of America". Filma vēsta par mūziķa dzīvi, sākot no bērnības Floridā, pusaudža gadiem Bruklinā, Ņujorkā, sāpēm, vientulību un dzīves piepildījumu mūzikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!