Ceturtdien, 31. martā, Ņujorkā aizvadīts britu rokzvaigznes Deivida Bovija piemiņas koncerts, kurā piedalījās pasaulslaveni mūziķi.

Koncerts "Carnegie Hall" koncertzālē tika izziņots 10. janvārī. Tas bija iecerēts kā Bovija dzīves un karjeras retrospekcija.

Bovija ģimene paziņoja par dziedātāja nāvi tikai dažas stundas pēc tam, kad tika izziņots koncerts.

Piemiņas koncertā uzstājās grupas "Flaming Lips" un "The Pixies", dziedātājas Anna Kalvi un AmandaPalmere, kā arī izjukušās grupas "R.E.M." solists Maikls Staips un daudzi citi.

Pieprasījums pēc biļetēm bija tik liels, ka piektdien, 1. aprīlī, tika rīkots vēl viens Bovija piemiņas koncerts "Radio City" zālē Ņujorkā.

Grupas "Flaming Lips" solists Veins Koins izpildīja Bovija hitu "Life on Mars", Sindija Lopere nodziedātāja "Suffragette City", bet dziedātāja un māksliniece Lorija Andersone uzstājās ar dziesmu "Always Crashing in the Same Car".

1972. gadā "Carnegie Hall" notika Bovija pirmais koncerts Ņujorkā. Vēlāk Bovijs pārcēlās uz dzīvi Ņujorkā, kur mitinājās apmēram 20 gadus līdz savai nāvei šā gada 10. janvārī.

"Carnegie Hall" ik gadu tiek rīkots liels koncerts par godu kādam mūziķim, kura ienākumi tiek novirzīti labdarībai. Pasākuma rīkotāji uzsvēra , ka ļoti priecājoties par mūziķu lielo vēlmi piedalīties Bovija piemiņas koncertā.

"Mēs jutāmies nedaudz apmulsuši, jo parasti esam ļoti pateicīgi ikvienam, kurš vēlas piedalīties," teica koncerta producents Maikls Dorfs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!