Martā sākumā tika izziņota lielākā daļa 10. jubilejas "Positivus" festivāla programmas. Mūzikas mīļotāju iecienītā pasākuma gaidās portāls "Delfi" sadarbībā ar "360TV" piedāvā tuvāk iepazīties ar māksliniekiem, kas šovasar viesosies Salacgrīvā.

1947. gadā dzimušais Džeimss Ņūels Osterbergs jeb Igijs Pops ir dzīvā rokenrola vēsture – pankroka krusttēvs un neizsīkstošas enerģijas iemiesojums. Šā gada "Positivus" festivāla Igijs Pops būs viens no galvenajiem māksliniekiem un uzstāsies svētdienas, 17. jūlija, vakarā uz galvenās skatuves.

Bijušas "The Stoogies" vokālists ir izcili veiksmīgs arī savā solokarjerā – viņš izdevis 16 albumus, bet 17. – "Post Pop Depression" iznāca šogad, marta vidū, pulcējot ievērojamu pavadošo mūziķu sastāvu. Albumu producējis un tā ierakstā piedalījies grupu "Queens of the Stone Age" un "Eagles of Death Metal" dalībnieks Džošs Homme. Tāpat "Post Pop Depression" ierakstā piedalījies grupas "Arctic Monkeys" bundzinieks Mets Helders. Šo mūziķu klātbūtne Salacgrīvas koncertā ir lielā intriga, kas pagaidām nav nedz apstiprināta, nedz noliegta no "Positivus" festivāla rīkotāju puses.

Paralēli solokarjerai un citiem blakusprojektiem, kopš 2003. gada Igijs muzicē kopā ar vecajiem domubiedriem grupā "The Stoogies". 2006. gadā grupa viesojusies Latvijā.

Jau ziņots, ka "Positivus" festivāls šogad svin 10 gadu pastāvēšanas jubileju un notiks no 15. līdz 17. jūlijam.

2016. gada "Positivus" festivāla programma:

Ellie Goulding, "M83", Iggy Pop, "Years & Years", "Hot Chip", John Newman, "Air", "Wolf Alice", Grimes, Richard Hawley, "Mercury Rev", Charles Bradley, "Oh Wonder", Seinabo Sey, C Duncan, "Ho99o9", San Fermin, "Cigaretts After Sex", "Arthur Beatrice", "The Japanese House", "Postaal", "Choir of Young Believers", Alise Joste, Ozols, "Dzelzs vilks", "Carnival Youth", "Mielavs un Pārcēlāji", "Skyforger", "DaGamba", "Sattellites LV", "Rīgas modes", "Super Besse".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!