Foto: F64

"Baznīcu nakts" programmā 10. jūnijā īpašs pasākums gaidāms Īles luterāņu baznīcā, Auces novadā. Kopš Otrā pasaules kara slēgtais dievnams tiks atvērts apmeklētājiem, aicinot uz koncertu, kurā uzstāsies jauniešu koris "Balsis", Latvijas Nacionālās operas soliste Kristīne Gailīte, dzejniece Inese Zandere un mūziķis Emīls Rusovs, portālu "Delfi" informē kora mākslinieciskais vadītājs Ints Teterovskis.

Pasākums norisināsies no plkst. 19.00 Tā būs multimediāla koncertprogramma, kurā ikviens varēs tuvplānā apskatīt un sajust dievnama telpu un auru. Plkst. 20.00 sāksies korāļu dziedājumi, bet plkst. 21.00 – svētbrīdis draudzes mācītāja Valda Vircava vadībā.

Plkst. 22.00 būs Jauniešu kora "Balsis" koncerts kopā ar multimākslinieku Pēteri Brīniņu. Garīgās mūzikas programmu papildinās unikāli koncertam veidotas gaismu spēles un projekcijas uz baznīcas sienām, griestiem. Piedalīsies arī dzejniece Inese Zandere. Koncerta izskaņā tiks iezvanīts baznīcas zvans, kas jau gadiem ir klusējis.

Dienas gaitā tiks vākti ziedojumi Īles dievnama atjaunotnei.

Dienu vēlāk – 11. jūnijā plkst. 12. 00 koris "Balsis" Inta Teterovska vadībā uzstāsies Vecauces luterāņu baznīcā, kas celta 1667. gadā.

Abos koncertos skanēs Johannesa Brāmsa, Sergeja Rahmaņinova, Ērika Ešenvalda, Imanta Ramiņa, Renātes Stivriņas, Jāņa Kalniņa, Pētera Butāna, Pētera Plakida, Raimonda Paula, kā arī citu autoru skaņdarbi.

Ieeja koncertos bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!