Foto: Publicitātes foto
Ar koncertu Ribinskas vēstures muzejā, 30. setembrī jauniešu koris "Balsis" noslēgs savu pirmo Krievijas koncertturneju, kuras laikā koris sniedza trīs koncertus, tai skaitā Maskavas Konservatorijas Rahmaņinova zālē, portālu "Delfi" informē Pētera Avena labdarības fonda pārstāvji.

Koris piedalījās III starptautiskajā koru simpozijā Maskavā, kā arī koncertēja Jaroslavļā.

"Balsis" ir viens no atzītākajiem koriem Latvijā, un šogad svin savu 30. jubilejas sezonu. Īpašajā koncertprogrammā Maskavā koris bija sagatavojis krāšņas latviešu, līvu, krievu un zviedru tautas dziesmu apdares, izcilu latviešu komponistu, kā Pētera Vaska, Jāzepa Vītola, Emīla Dārziņa, Artura Maskata un Raimonda Paula orģināldziesmas, kā arī ārzemju komponistu skaņdarbus.

Pēc koncerta Maskavā koris tālāk devies uz Jaroslavļu, kur 29.septembrī ar ciklu "Pasaules tautu mūzika" uzstājies Filharmonijas sezonas atklāšanas koncertā. Tika atskaņoti divi skaņdarbi – Rahmaņinova "Bogoroditse Devo" un "Pūt, vējiņi" Ramiņa apdarē.

"Uzsākot kora 30 sezonu šī Krievijas turneja mūsu korim noteikti ir liels notikums! Rahmaņinova zāle ir viena no labākajām pasaulē tieši neparasto akustisko risinājumu dēļ, tās sienās ir izveidotas 40 speciālas atveres, kas skanējumu šajā zālē padara par īpaši piesātinātu un bagātu. Esam ārkārtīgi priecīgi un pagodināti uzstāties šajā zālē pēc nesenās renovācijas un paralēli būt arī izcilā krievu mūzikas dižgara Čaikovska 150. jubilejas svinību sastāvdaļai," komentē Ints Teterovskis, kora "Balsis" mākslinieciskais vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!