Portāls "Delfi" sadarbībā ar mobio televīziju, lietotni "LMT Straume" aicina šovakar, 18. novembrī, plkst. 18.00 tiešraidē vērot muzikālās apvienības "Raxtu Raxti" lielkoncertu, tā atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 98. gadadienu.

Koncerts norisinās Ķīpsalas hallē, kur ar grupu "Raxtu Raxti" kopā uzstājas dūdu un bungu grupa "Auļi", izpildot gan labi pazīstamas latviešu tautasdziesmas, gan latviešu komponistu oriģinālmūzikas skaņdarbus un pašu "Raxtu Raxti" mūziķu dziesmas tautas mūzikai pietuvinātā skanējumā.

Sagaidāmi arī vairāki īpaši pārsteigumi, piemēram, vairākas labi zināmas, bet iepriekš nedzirdētas Imanta Kalniņa dziesmas no kinofilmām "Maija un Paija" un "Sprīdītis", kā arī šogad tapušās komponista dziesmas. Līdztekus sagaidāmi arī vairāku tautasdziesmu versiju pirmatskaņojumi.

Foto: Publicitātes attēls

Patriotiskas noskaņas un tautas mūzikas noskaņas īpaši papildinās koncerta noslēguma daļā iecerētā sadziedāšanās ar publiku.

Grupā "Raxtu Raxti" muzicē pieredzes bagāti mūziķi: Kristīne Kārkle, Marts Kristiāns Kalniņš, Kārlis Auzāns, Edgars Kārklis, Armands Treilihs un Artis Orubs. Plānots, ka koncerta dalībnieku sastāvu kuplinās arī īpaši, bet pagaidām vēl noslēpumā turēti pārsteigumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!