Foto: Publicitātes foto

Šā gada 2. jūnijā Dzintaru koncertzālē norisināsies vērienīgs vasaras sezonas atklāšanas koncerts ar izcilu mākslinieku – maestro Raimonda Paula un Latvijas Radio bigbenda, pianista Vestarda Šimkus un Harija Baša, jaunā talanta Andreja Feldmaņa, dziedātājas Dināras Rudānes un Jūrmalas Festivāla orķestra diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā – piedalīšanos.

Vestardu Šimkus klausītāji pazīzt jau daudzu gadu garumā. Pianists vienlīdz meistarīgi spēlē gan gan klasiķu, gan Gēršvina darbus. Tieši Džordžs Gēršvins spējis apvienot Eiropas akadēmiskās mūzikas tradīcijas ar džezu, amerikāņu vieglumu un kultūru sajaukumu. Otrā rapsodija klavierēm un orķestrim ir reti atskaņots komponista meistardarbs, kas pašam Gēršvinam bijis ļoti tuvs, bet uz Dzintaru koncertzāles skatuves skanēs pirmo reizi. "Tas ir labākais, ko es esmu uzrakstījis," par skaņdarbu izteicies pats Džordžs Gēršvins.

Koncertā spēlēs arī pavisam jaunu pianists – konkursa "Ineses Galantes talanti" uzvarētājs Andrejs Feldmanis juniors, kurš izpildīs Sergeja Rahmaņinova "Prelūdiju".

Savukārt koncerta otrajā daļā pie klavieru taustiņiem sēdīsies džeza lielmeistars Harijs Bašs un maestro Raimonds Pauls. Abi mūziķi dosies džeza priekšvēstneša – regtaima – enerģiskajos ritma virpuļos.

Biļetes uz Dzintaru koncertzāles sezonas atklāšanas koncertu pieejamas visās "Biļešu Paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!