Tuvojoties postfolkloras grupas "Iļģi" jubilejas deju lielkoncerta uzvedumam "Spēlēju. Dancoju. Dejoju", kas 14. maijā priecēs skatītājus un klausītājus "Arēnā Rīga", piedāvājam foto ieskatu mēģinājumu procesā.

"Iļģi" topošajā koncertā sastrādāsies ar 21 visu paaudžu Latvijas labākajiem deju kolektīviem – kopā vairāk nekā 1000 dejotājiem. Grandiozās svinības notiks divās daļās. Pirmajā daļā tiks izdejotas dejas režisores Ingas Tropas un horeogrāfa Jāņa Purviņa vadībā, savukārt otrajā daļā būs skatāma daļa no deju lieluzveduma, "Iļģu" opusa ar Raiņa dzeju "Spēlēju, dancoju" – par to atbildīgs būs horeogrāfs un režisors Agris Daņiļevičs, deju skola "Dzirnas" un tautas deju ansamblis "Vektors".

Kā stāsta koncerta veidotāji, mēģinājumu process ir saspringts – dejotāji trenējas gan atsevišķās grupās, gan kopīgi dažādās vietās Rīgā un citviet, savukārt mūziķi teju katru dienu kopīgi muzicē Kinostudijas telpās.

"Šis koncerts ir mūsu lielais paldies dejotājiem," gaidāmo koncertu raksturo grupas dalībnieki. Būtiski, ka "Arēnā Rīga" visām dejām pavadījumu grupa izpildīs pilnā aranžējumā, jo ierasti šāda apmēra deju uzvedumus izpilda fonogrammas pavadībā.

Koncertā piedalīsies bērnu deju kolektīvi "Auseklītis" (Rīga), "Dzintariņš" (Rīga), "Teiksmiņa" (Rīga), "Zelta sietiņš" (Rīga), jauniešu deju ansambļi "Daiļrade" (Rīga), "Dancis" (Rīga), "Līgo" un "Līgo studija" (Rīga), "Rotaļa" (Rīga), "Teiksma" (Rīga), Vektors" (Rīga), "Zīle" (Ķekava), vidējās paaudzes deju kolektīvi "Dancis" (Rīga), "Līgo" (Rīga), "Mana rotaļa" (Rīga) un Teiksma (Rīga), kā arī senioru deju kolektīvi "Baltābele" (Garkalne), "Ozolnieki" (Ozolnieki), "Sidrabaine" (Ķekava) un "Tacis" (Carnikava), kā arī Agra Daņiļeviča deju skola "Dzirnas".

Biļetes uz "Spēlēju. Dancoju. Dejoju" pieejamas "Biļešu servisa" kasēs, to cenas 15 līdz 30 eiro. Pensionāriem, bērniem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām kopā ar pavadoņiem pieejamas atlaides.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!