Foto: Evelīna Zvirbule/Bobe.me
Ar intīmu koncertu draugiem un domubiedriem, kolēģiem un faniem piektdien, 23. novembrī, jaunā albuma "Freaks in the Ocean" prezentāciju nosvinējusi Siguldas grupa "Neon Saturdays", portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji.

Koncerts tika rīkots RISEBA Mediju un arhitektūras centrā "H2O", uzbūvējot skatuvi un piemeklējot gaismu dizainu īpaši nupat izdotā albuma noskaņām.

"Neon Saturdays" albumā iekļautās dziesmas ir abstrakti stāsti, kurus iedvesmojusi bērnība deviņdesmitajos gados un jaunā gadsimta sākumā, Latvijā, skaidro grupas puiši.

"Domāju piekritīsiet – bērnība un pieaugšana vien retajam paliek atmiņā kā garlaicīgs, vienmuļš dzīves posms. Mums četriem šie gadi bija zīmīgu mirkļu un piedzīvojumu pilni. Pozitīvie un negatīvie iespaidi izveidoja mūs tādus, kādi šobrīd esam un manuprāt ir galvenais iemesls, kādēļ mūsu dzīves ceļi reiz krustojās. Mēs sākām radīt mūziku, jo vēlējāmies paust savas domas par apkārtējo pasauli, taču katrs individuāli nebūt nebijām tie skaļākie un pašpārliecinātākie runātāji," par "Neon Saturdays" vīziju stāsta grupas līderis Andris Ēvelis.

"Manuprāt, mūzika ir mūsu supervaroņa apmetnis. Īpašs elements, kas dod mums pašpārliecību, drosmi izpausties, uzrunāt sabiedrību. Skatuve dara brīnumus ar cilvēka raksturu un potenciālu," piebilst bundzinieks Linards Lazdiņš.

Ar albuma ierakstīšanu pašmāju mūziķiem palīdzējuši ASV un britu mūzikas industrijas lielmeistari. Albums "Freaks In The Ocean" tapis ciešā sadarbībā ar jauno, talantīgo producentu Levisu Gardineru. Skotu izcelsmes producents iepriekš sadarbojoties ar britu dziedātāju Eliju Goldingu un 2016. gada britu "X Factor" uzvarētāju Metu Teriju.

Pie "Neon Saturdays" jaunā ieraksta kopējā skanējuma strādājis talantīgais Lielbritānijas studijas "Metropolis" skaņu inženieris Endijs Baldvins (Andy "Hippy" Baldwin) un vairākkārtējs "Grammy" balvas ieguvējs, ASV skaņu inženieris Rendijs Merils.

Baldvins iepriekš sadarbojies ar tādiem pasaules mūzikas grandiem kā "The Who", "Oasis" un Robijs Viljamss, savukārt Merils vēl nupat sadarbojies ar tādiem pasaules mūzikas grandiem kā Lady Gaga, Adele, Keitija Perija un ASV rokgrupa "Imagine Dragons".

Grupas iepriekšējie singli "Get Up" un "Phoenix" izskanējuši arī vairākās ārvalstu radio stacijās Vācijā, Austrijā, Šveicē un Lielbritānijā. "Neon Saturdays" paguvuši iekļūt arī ASV koledžu radio TOP 200.

Rokgrupa "Neon Saturdays" dibināta 2012. gadā. Tās pastāvēšanas laikā ir iznācis debijas albums un vairāki singli.

Grupa koncertējusi Baltijas valstis un Lielbritānija, kur 2015. gadā grupa, kā vieni no pirmajiem Latvijas pārstāvjiem, spēlēja prestižajā Eiropas jauno mūziķu festivālā "The Great Escape".

2016. gadā, Siguldas festivālā "Sunset Festival" "Neon Saturdays" iesildīja angļu rokgrupu "James", savukārt 2018. gada vasarā – pasaulslaveno ASV dziedātāju LP (Laura Pergolizzi).

Par "Neon Saturdays" mūziku savulaik ļoti atzinīgi izteicies arī Tims Freizers – "British Academy of Songwriters and Authors" (BASCA) valdes pārstāvis un starptautiski pazīstams dziesmu autors, kurš sacerējis kompozīcijas tādiem māksliniekiem kā Tīna Tērnere, Billijs Maijers un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!