Foto: Publicitātes foto

Pasākumu sērijas "Zemlika nāk…" ietvaros 6. aprīlī Ģertrūdes ielas teātrī Rīgā gaidāmo amerikāņu avangarda un trokšņu popmūzikas apvienības "Xiu Xiu" koncertu ievadīs multi-instrumentāla Aleksandra Aleksandrova performance, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Aleksandrs jeb Saša ir akadēmiski ģitārspēli apguvis mūziķis, kura pieredzē ir ne tikai dalība dažādos industriālās un klezmera mūzikas projektos, bet arī dalība kolektīvā "Nikto" – avangarda džeza un doom metāla iespaidotā trio, kurš ar 20. gadsimta sākuma krievu dzeju atsaucas uz sava laika Ņujorkas no wave eksperimentiem.

Par savām radošajām gaitām kā solo mākslinieks Saša pats saka: "Pieņemts, ka improvizāciju dala "idiomātiskajā" un "ne-idiomātiskajā". Mani šāds dalījums nepamierina, tāpēc nodarbojos ar idiotisko improvizāciju".

Jau ziņots, ka pēc vairāk nekā septiņiem gadiem ar koncertu Latvijā atgriežas melodramatiskās trokšņu popmūzikas apvienība "Xiu Xiu" ar tās līderi Džeimiju Stjuartu (Jamie Stewart) priekšgalā. Koncertā Rīgā uz skatuves grupas sastāvā kāps arī grupas "Swans" pēdējās inkarnācijas perkusionists Tors Hariss (Thor Harris) un basģitārists Kriss Pravdica (Chris Pravdica).

Biļetes uz "Xiu Xiu" koncertu 6. aprīlī Ģertrūdes ielas teātrī Rīgā nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā "Bezrindas.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!