Foto: Publicitātes foto

Šā gada 12. un 13. jūlijā Bauskas Pilskalna estrādē norisināsies jau 21. starptautiskais festivāls "Country Bauska", kurā līdzās tādām Eiropā tik ļoti iecienītām kantrimūzikas grupām kā "Cousin Hatfield" un ASV kantrimūzikas leģendai Albertam Lī uzstāsies arī virkne pašmāju mūziķu – "Latvian Blues Band ", "Carnelian & Bekars Band", "Sestā Jūdze", "Dakota", "Flame & The Rolltones" un "Martins Jatnieks Band", portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

"Godīgi sakot, jau kādu laiku Bauskas kantrīfestivāls ir bijis mūsu plānos, tomēr ņemot vērā mūsu aizņemtību un spraigo pasākumu grafiku, šogad festivālā viesosimies pirmo reizi. Šogad festivāla datumi: 12. un 13. jūlijs veiksmīgi iekrīt starp grupas plānotajiem festivāliem un koncertiem Eiropā, un ar lielāko prieku, kā vienmēr, jaudīgā un atraktīvā "Latvian Blues Band" stilā priecēsim vietējos klausītājus un festivāla viesus!" atklāj Jānis Bukovskis no "Latvian Blues Band".

"Jau šobrīd varu apgalvot, ka šis festivāls būs stilistiski krāsaināks kā jebkurš iepriekšējais. Pēdējos gados kantrimūzika pasaulē ir ļoti strauji attīstījusies, un šodien tā nav tikai Dollija Pārtone vai Henks Viljams. Kantrimūzikas žanrā iepludinot R'n'B, džeza un rokmūzikas elementus, rezultātā veidojas bagātīgs un interesants skanējums. Ir gandarījums, ka arī Latvijā izveidojušās muzikālas apvienības, kas labprāt eksperimentē: tā, piemēram, "Eddie Dove Band", "Flame & The Rolltones", kā arī "Latvian Blues Band". Protams, vienmēr patīkami sekot "Dakota" un "Sestā Jūdze" attīstībai. Personīgi milzīgs prieks par Bauskas novadniecēm - meiteņu ansambli "Carnelian".Vēlētos cerēt, ka tieši mūsu festivālā meitenes gūs daudz jaunu ideju un kļūs vēl skanīgākas," stāsta festivāla "Country Bauska" producents Uldis Ozoliņš.

Festivālā uzstāsies arī mūziķis un "Country Bauska" producents Mārtiņš Jātnieks: "Arī es, kopā ar savu radošo grupu uzstāšos festivāla otrajā dienā. Manuprāt, kantrīfestivālam laika gaitā izveidojusies lieliska tradīcija, veidojot festivāla programmu, aicināt gan ārvalstu mūziķus, gan vietējos. Tas dod iespēju latviešu mūziķiem smelties pieredzi, kā arī dibināt vērtīgus kontaktus. Arī no apmeklētāju skatu punkta, tas dod gan iespēju iepazīties ar mūzikas žanra aktualitātēm pasaulē un Eiropā, gan nodrošina iespēju "izdziedāties" pie vietējo mūziķu dziesmām. Mūzikas latiņu plānojam tikai celt, un šogad festivālā plānotas vairākas organizatoriskās izmaiņas, kuru galvenais mērķis ir padarīt festivāla programmu un pasākumu cilvēkiem interesantāku un piepildītāku. Šogad esam parūpējušies par to, lai festivāls būtu saistošs ģimenēm ar bērniem – paredzētas bezmaksas atrakcijas jaunākajiem festivāla apmeklētājiem, kā arī citi pārsteigumi. Tāpat, der zināt, ka festivāla teritorijā būs divas skatuves, savukārt trešā tiks izvietota Bauskas pilsētas centrā, kur ikviens pilsētas iedzīvotājs un tās viesis varēs baudīt bez maksas."

Pirmais Bauskas kantrī mūzikas festivāls notika 1999. gadā Pilskalna estrādē, un kopš tā laika festivāls ir Latvijas lielāko pasākumu vidū. Papildu informācija un festivāla programma atrodama festivāla mājaslapā.

Biļetes uz mūzikas festivālu "Country Bauska" iespējams iegādāties visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!