7. maijā mūzikas projekts "Mesa" publicē jaunu dziesmu no gada nogalē gaidāmā trešā studijas albuma. Līdz ar jauno skaņdarbu tiek izziņots lielkoncerts "Par mums", kas notiks "Arēnā Rīga" nākamā gada 14. februārī, portālu "Delfi" informē projekta pārstāvji.

"Dziesmas tēma salipina kopā tos pamatjautājumus, kam Mesa pieskarās savās dziesmās - laiks, savstarpējās attiecības, jēga. Kas paliks pēc mums ne tikai nosacīti mūžības kontekstā, bet kaut vai pēc durvju aizvēršanas no otras puses, tā ir lieta, par kuru vēlējos aicināt aizdomāties šajā skaņdarbā," tā par singlu "Pēc mums" teic projekta autors Gatis Irbe.

Dziesmas klipa režisore ir Adriāna Roze, operators ir Ivars Burtnieks. Klipā piedalījās brīvprātīgie dejotāji, kas atsaucās projekta sociālajos tīklos, kā arī dejotāji no Škutāna deju skolas. Dziesmas mūzikas autors ir Rūdolfs Budze.

Dziesma ir priekšvēstnese jaunam, pēc skaita trešajam albumam "M3SA", kas iznāks šā gada nogalē. Gaidāmajā lielkoncertā ar nosaukumu "Par mums" tiks izpildīts gan jaunais albums, gan arī iepriekšējo albumu iemīļotie skaņdarbi, turklāt tie izskanēs vēl iepriekš nedzirdētā skanējumā un izpildījumā. Patlaban, jau vairākus mēnešus iepriekš, notiek plānošanas darbi pie vērienīgas šova programmas.

Atgādinām, ka projekts "Mesa" pērn, 20. decembrī, pulcēja klausītājus uz savu un Liepājas Simfoniskā orķestra koncertu "Arēnā Rīga", kas bija izpārdots vairākas dienas pirms pasākuma, un pateicoties īpašajam skatuves novietojumam zāles centrā, tādējādi pulcēja rekordlielu "Arēnas" apmeklētāju skaitu – kopumā vairāk nekā 14 000 cilvēku.

"Gribam ticēt, ka kūsu dziesmu teksti skar lielākā vai mazākā mērā katru klausītāju un būtībā tās ir dziesmas par mums. Šeit arī radās doma par šādu nosaukumu koncertam. Turklāt, ne tikai zīmīgā datuma iespaidā, bet varam šo koncerta moto iztēloties kā tostu sev," teic Gatis Irbe. "Nu tad par mums!". Jautāts, kādēļ izvēlēts tik zīmīgs datums, Gatis saka: "Decembrī vienkārši visi datumi bija aizņemti, tāpēc izdomājām, ka gribam būt pirmie, kas uztaisa koncertu arēnā, kas tik simboliskā datumā būtu domāts ikvienam, iespējams pat cilvēkiem bez savas otrās pusītes vispirms."

Projekta ietvaros notiek labdarības kampaņa "Mēs ar Mesa", kurā visi ieņēmumi par mūzikas lejupielādi projekta mājaslapā tiek novirzīti rehabilitāciju programmām bērniem ar kustību traucējumiem, un tādējādi jau 17 bērni ir saņēmuši bez maksas ārstniecību vienā no progresīvākajiem rehabilitācijas centriem Ziemeļeiropā. Projekts līdz ar trešā studijas albuma iznākšanu turpinās iesākto labdarību. Līdz šim ir saziedoti jau teju 50 000 eiro.

Projektam "Mesa" līdz šim ir iznākuši divi studijas albumi, kuri saņēmuši Zelta diska statusu un šis ir viens no visvairāk straumētajiem mūzikas projektiem Latvijā.

Biļetes uz "Mesa" koncertu "Arēnā Rīga" tirdzniecībā nonāks otrdien, 7. maijā pulksten 10.00 un tās būs pieejamas visās "Biļešu serviss" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!