Foto: Publicitātes foto
Sportpanka apvienība "Rīta stienis" laidusi klajā vinila plati, kurā iespiests grupas debijas albums "Boobieshooter". CD formātā tas nāca klajā 2017. gada novembrī.

Vinils tiks prezentēts kafejnīcā "Ļeņingrad" 29. maijā, bet pēc tam grupa dosies uzstāties uz Somiju.

"Izlēmām pārizdot albumu platē pēc pagājušā gada viesošanās Somijā," saka viens no grupas līderiem Herbe. "Tur pēc koncertiem visi prasīja plates, bet ieraksti CD nevienu īpaši neinteresēja. Jāseko līdzi laikam un mūsu fanu vēlmēm! Protams, liela nozīme šā soļa veikšanā ir arī tam, ka pēc gandrīz 30 gadu pārtraukuma Latvijā atkal iespiež vinila plates. Un notiek tas "Semikols Record Pressing" tepat Rīgā."

Jaunizdotā plate no 29. maija būs iegādājama gan kafejnīcā "Ļeņingrad", gan Latvijas mūzikas ierakstu veikalos.

Albumā "Boobieshooter" iekļauti 11 skaņdarbi. Plates noformējumā vēl krāšņāk aplūkojama no tāda paša nosaukuma videospēles aizgūtā vizualizācija. Skaņu materiāls tapa piecus gadus un tika ierakstīts Mārtiņa Burkevica studijā. Albumā atrodami tādi pašmāju pagrīdes mūzikas grāvēji kā "Baloži", "Dzeram!", "Motorzāģa dziesma" un "Kāpēc mani neviens nemīl". Muzikāli "Rīta stienis" piedāvā "plaša dvēseles kliedziena pankroku visplašākajās tā izpausmēs, nepiemirstot gan par liriku, gan par jumta noraušanu".

Grupā "Rīta Stienis" muzicē vokālists Mārtiņš Kozlovskis jeb Kozmens, ģitārists Mārtiņš Vaters, basists Herberts Blumbergs jeb Herbe, bundziniece Ilona Uzoliņa jeb Zīnolis, saksofonists Ritvars Šilkovs jeb Ricis, trombonists Maksims Starodubovs jeb Maxis, vēl viens trombonists Jānis Kaličus jeb Kaļa, trompetists Nauris Bruņinieks jeb Brunis un perkusionists Kristaps Krolls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!