Foto: DELFI

Grupas "Prāta vētra" koncertā, kas 20. jūlijā notiks Liepājā, īpašie viesi būs grupas "Instrumenti" un "Mazais princis", kā arī dziedātāja Aija Andrejeva, sarunā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" atklāja paši grupas dalībnieki.

Līdzīgi kā iepriekšējo turneju "7 soļi svaiga gaisa" grupa Latvijā spēlēja 2015. gadā, bet noslēguma koncertu spēlēja gadu vēlāk Liepājā, arī šoreiz koncerts Vēju pilsētā papildinās pagājušā gada "Skārda bungu tūri", kas ar ievērojamiem panākumiem izskanēja Jelgavā, Daugavpili, Valmierā, Ventspilī un Rīgā.

"Faktiski izveidojās skaista tradīcija – līdzīgi bija arī ar iepriekšējo tūri. Mēs finišējām Rīgā, tad nākamajā gadā uztaisām vēl atceres un kārtīga punkta pielikšanas pasākumu. Tas arī pagājušajā reizē notika Liepājā," stāsta grupas solists Renārs Kaupers.

Nedēļu pirms koncerta grupa pavadīs tam gatavojoties. "Esam labā formā un šonedēļ atsvaidzināsim visādus trikus, kas tika izmantoti," sarunā ar "Rīta Panorāmu" saka "Prāta vētras" bundzinieks Kaspars Roga.

Renārs Kaupers uzsver, ka šis vienlaikus būs nevis atceres koncerts, bet jau pilnīgi cita uzstāšanās, kurā būs jaunumi, kādu pērn vēl nebija. Tostarp šajā laikā izveidojusies jauna sadarbība ar grupu "Instrumenti".

"Tas joprojām ir nedaudz noslēpums, bet grupa "Instrumenti" būs," atklāj Renārs Kaupers.

Tāpat viņš atgādina, jau iepriekš izziņoto koncerta īpašo viešņu – Aiju Andrējevu, kā arī atklāj, ka viesu sarakstu papildinās arī grupa "Mazais princis".

""Prāta vētrai" ir 30 gadu jubileja šogad. Mēs to pārāk neafišējam, tomēr no otras puses – svētki ir jāsvin," pauž Renārs Kaupers.

Atgādinām, ka pagājušajā gadā pirms "Skārda bungu tūres" uzsākšanas "Prāta vētra" viesojās "Delfi TV" studijā pie Jāņa Dombura, kurā cita starpā stāstīja par tobrīd vēl publikai neredzēto iespaidīgo skatuvi, turnejas programmu un gaidāmo šovu.

"Šis teiciens – pārspēt pašiem sevi – nav īsti vietā. Vienmēr, protams, ir jābūt kaut kam citādākam…" sacīja taustiņinstrumentālists Māris Mihelsons.

"Labi ir tad, kad viss ir salīdzinoši proporcionāli. Tātad – proporcionāla Mežaparka estrādei būs arī uzbūve. Savus pieklājības mērogus mēs esam sasnieguši. Tālāk iet lielumā…," uzsāk Roga. Viņa domu pārķer Renārs Kaupers: "Jā, nu var jau palikt neadekvāti. Taisīt aizvien lielāku skatuvi, aizvien garāku mēli. Taču tam jau nav pamatojuma." Tomēr grupas dalībnieki piekrīt, ka tik apjomīgi koncerti bez šova nevar iztikt.

"Par laimi, vai nē, bet lieli koncerti prasa tomēr izklaidēt publiku, arī to, kas stāv pie [dzērienu] telts un priecājas," rezumē grupas bundzinieks.

Atgādinām, ka koncerta programmu papildinās režisora PapaChi sagatavotie video materiāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!