Foto: LETA
Svinot viena no Latvijas neatkarības atjaunošanas laika nozīmīgākā notikuma – Baltijas ceļa – 30. gadadienu, sestdien, 24. augustā, Likteņdārzā notika svētku koncerts "Saule, Pērkons, Daugava". Svētku koncerta programmā bija iekļautas Latvijas tautai nozīmīgas un ar atmodas laiku saistītas melodijas un dziesmas.

Svētku koncertā kopdziedāja ap 3000 skatītāju. Pirms koncerta apmeklētāji un dalībnieki veidoja improvizētu Baltijas ceļu , sadodoties rokās.

Koncertā klāt bija arī Valsts prezidents Egils Levits, Latvijas Tautas frontes pirmais priekšsēdētājs Dainis Īvāns, politiķe Sandra Kalniete, dzejniece Māra Zālīte un daudzi citi.

Koncertā, kas notika īsi pirms un saulrieta laikā, piedalījās komponists Mārtiņš Brauns, koris "Gaudeamus", dziedātāji Ieva Akurātere, Lorija Vuda un citi. Brauns īpaši šim koncertam gatavoja jaunu skaņdarbu. Savukārt horeogrāfs Agris Daniļevičs veidoja deju priekšnesumus, īpaši pielāgotus dejošanai Daugavas krastā. Koncerta programmu veidoja diriģents Ivars Cinkuss.

Koncerta režisore un scenārija autore Dace Micāne-Zālīte iepriekš uzsvēra, ka ar Baltijas ceļu sākās reāli procesi, pasaulei pierādot, ka ar nevardarbīgu protesta akciju tautas var izteikt savu kvēlāko vēlmi – būt brīviem. "Tamdēļ koncertu redzu kā brīvības daudzinājumu un apliecinājumu tam, ka Baltijas tautas - latvieši, lietuvieši un igauņi ir vienots spēks. Saule, Pērkons, Daugava - Raiņa vārdos dzīvo trīsvienība latviešu svētumiem, katrs ar savu spēku un aizsardzību tautai," pauda Micāne-Zālīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!