Muzikālās apvienības "Raxtu Raxti" izveidotais Tautas mūzikas orķestris laidis klajā video dziesmai "Ai, Saulīte, Mēnestiņi", kas ir pirmais publiskotais darbs no 18. novembrī Ķīpsalas hallē gaidāmo Latvijas svētku koncertu programmas, portālu "Delfi" informē mūziķu pārstāvji.

Dziesma "Ai, Saulīte, Mēnestiņi" ir latviešu tautasdziesma apvienības "Raxtu Raxti" aranžējumā, Emīla Zilberta instrumentācijā. Jaunajā dziesmā kopā ar "Raxtu Raxtu" dalībniekiem muzicē arī Tautas mūzikas orķestris, ko veido daudzi pazīstami tautas mūzikas izpildītāji. Tā sastāvā skan kokles, vijoles, arfas un mandolīnas, dūdas, dažādas stabules, akordeons un arī vairāki eksotiski mūzikas instrumenti. Dziesmas video filmēts Mūzikas namā "Daile", un tā autors ir Gatis Indrēvics.

Tautas mūzikas orķestris ir apvienības "Raxtu Raxti" sen lolots sapnis – kopā sapulcināt daudzus pazīstamus latviešu tautas mūzikas izpildītājus vienotā orķestrī.

Orķestrī muzicē Madara Broliša, Dārta Drava un Līva Čingule, Ilze Grunte, Andrejs Grimms, Ivars Hermanis, Latvīte Cirse, Kristīne Ādmine, Aiga Sprindža, Māris Muktupāvels, Ieva Nīmane, Māra Robežniece, Adriana Marta Gotlube, Ēriks Zeps, Mikus Čavarts un Gatis Valters.

Tautas mūzikas orķestra pirmā uzstāšanās notiks "Latvijas svētku lielkoncertos" 18. novembrī Ķīpsalas hallē pulksten 14.00 un 18.00.

Līdztekus īpašajai programmai kopā ar Tautas mūzikas orķestri, koncertos būs iekļautas daudzas pazīstamas dziesmas no "Raxtu Raxtu" repertuāra – gan orģinālmūzika, gan latviešu komponistu skaņdarbi tautas mūzikai pietuvinātā skanējumā.

Biļetes uz koncertiem pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!