Foto: Publicitātes foto

Koncertzālē "Palladium" 19. oktobrī pulksten 19.00 norisināsies Rīgas A Cappella festivāla kulminācijas koncerts "Insomnia: Sākums". Kā uzsver festivāla rīkotāji, ar lielisku mākslinieku dalību un īpaši veidotu programmu, koncerts piedāvās jaunu identitāti vokālās mūzikas kustībai Latvijā.

Koncerta galvenie mākslinieki būs jaunā vokālā grupa "Insomnia". Grupa sevi piesaka ar daudzveidīgu programmu – "Insomnia: Sākums". Koncertprogrammā būs iekļautas pazīstamas gan latviešu, gan ārzemju autoru kompozīcijas unikālās džeza, popa un gospeļa aranžijās.

Vokālā grupa "Insomnia" tiek raksturota kā jaunības enerģijas lādiņš, kas sevī ietver desmit jaunus, talantīgus, mūziku mīlošus cilvēkus, kas caur a cappella un citiem mūzikas žanriem spēj izveidot, ko unikālu un nebijušu. Sastāva nosaukums "Insomnia" angliski nozīmē "Bezmiegs". Grupas dalībnieki skaidro, ka šis nosaukums sevī ietver spēku un enerģiju, ko grupa dod saviem klausītājiem.

Grupa ir sevi sevi pieteikusi arī starptautiskajā apritē, iegūstot otro vietu vienā no pasaules vadošajiem a cappella konkursiem - "Moscow Spring A Cappella Festival 2019". 7. augustā, koncertā "Trīs Raimondi & Insomnia" grupai bija godpilna iespēja koncertēt kopā ar maestro Raimondu Paulu.

Rīgas A Cappella festivāls no 16. līdz 20. oktobrim piedāvās klātienē baudīt unikālu pasaules mākslinieku un jaunu mūzikas talantu sniegumu. Festivāls savā programmā izcels a cappella žanra daudzveidību, koncertos piedāvājot dažādu laika posmu un stilu mūziku izcilā izpildījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!