Foto: Publicitātes foto

Baltkrievu duets "Super Besse" piektdien, 13. martā, izdod trešo studijas albumu "Un Rêve", kas iezīmē jaunu virzienu grupas darbībā, portālu "Delfi" informē "I Love You" pārstāve Dace Volfa.

Jaunajā albumā "Super Besse" dalībnieki radījuši no iepriekšējiem ierakstiem atšķirīgu skanējumu, sapludinot "zemas frekvences tehno bītus, drosmīgu basa līniju, nervozu ģitāru un attālinātu vokālu". Teksti krievu valodā skar eksistenciālas tēmas – pašidentifikāciju un pārdomas par pastāvēšanu mūsu mazajā pasaulē. Pat nezinot krievu valodu, klausītājs sajutīs brīdinošu vēstījumu, pateicoties trauksmainajiem deju ritmiem.

Albums "Un Rêve" ir ieskaņots Berlīnē un Minskā. Tāpat kā iepriekšējos "Super Besse" studijas ierakstus "63610*" (2015) un "La Nuit*" (2017), to izdod Latvijas apgāds "I Love You Records".

"Super Besse" trešā albuma dziesmu pirmizrāde notika jau 26. februārī Klermonferānā, Francijā. Diemžēl albuma prezentācijas koncertu 20. martā Rīgā nākas pārcelt saistībā ar ārkārtas situāciju koronavīrusa "Covid-19" dēļ, bet jauns koncerta datums tiks izziņots drīzumā, iegādātās biļetes būs derīgas.

Albums "Un Rêve" ir pieejams visas populārākajās mūzikas straumēšanas vietnēs, kā arī vinila platē, pie tam vinilam ir divas versijas – ierastajā melnajā krāsā un ierobežotā tirāžā tumši zilā krāsā, kuru papildina mūziķu Maksima Kuļšas un Aleksandra Siņicas autogrāfi, kā arī oriģināla fotogrāfija no viņu iepriekšējām koncertturnejām. Vinila plates var iegādāties Rīgas veikalos "Biit Me Riga", "LP", "Upe" un "Vinylla", bet īpašo zilā vinila versiju iespējams pasūtīt interneta vietnē "Bandcamp.com".

"Super Besse" izveidojās pirms sešiem gadiem Baltkrievijā kā post punk/coldwave apvienība un ir koncertējusi Eiropā, Krievijā un Ķīnā, visur iegūstot jaunus klausītājus un saņemot atzinīgas atsauksmes no kritiķiem. Viņu dziesma "Holod" ir iekļauta filmā "Hotel Mumbai", kas uz lielajiem ekrāniem iznāca 2019. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!