Renārs Kaupers, Jānis Aišpurs, Aija Andrejeva, aktieris Artūrs Skrastiņš, kā arī citi pašmāju mūziķi laiduši dziesmas "Gaismiņ, teci man pa priekšu" attālināti tapušo jeb "sirds attāluma" video versiju, kas ir veltījums četrgadīgajai Amēlijai no Bruknas un visiem, kuriem šajā laikā nepieciešams uzmundrinājums.

"Pirms pāris nedēļām uzzināju par četrgadīgu meitenīti no Bruknas vārdā Amēlija," stāsta Renārs Kaupers. "Viņa ir liels malacis un braši turas, kaut cīnās ar ļoti smagu slimību. Aprīlī Amēlijai ir dzimšanas diena un ļoti gribējās viņu uzmundrināt. Uzrunāju Jāni Aišpuru un abi kopā arī citus brīnišķīgus mūziķus un draugus, lai ierakstītu vienu no Amēlijas mīļākajām dziesmām, ticot, ka tā viņu un citus cīnītājus iedvesmos ātrāk atveseļoties."

"Šis ir pierādījums tam, ka būšana mājās mūs neattur darīt lietas, kas mums ir svarīgas, patīk un iedvesmo. Un, ja nav iespēja satikt savu klausītāju klātienē, mēs apgūstam jaunas iemaņas, ko sniedz mūsdienu tehnoloģijas, lai mēs visi varam vienoties kopīgā muzicēšanā neatkarīgi no vietas, kur katrs atrodamies", tā par ierakstu savās sajūtās dalās Jānis Aišpurs.

Arī Aija Andrejeva mūziķiem pievienojas un piebilst, ka "kaut attālināti, taču es sajutu kopā darbošanās prieku ar saviem domu biedriem un patiesi izbaudīju to. Dubults prieks un gandarījums, ka "Gaismiņa" šādā versijā sildīs arī jūsu sirdis. Lai mums visiem priecīgs prāts."

Ieraksta tapšanā piedalījās Renārs Kaupers, Jānis Aišpurs, Aija Andrejeva, Artūrs Skrastiņš, Marts Kristiāns Kalniņš, Līva Kalniņa, Kristiānaa Stirāne, Jānis Miltiņš, Jānis Kalniņš, Valters Sprūdžs un Kaspars Kurdeko.

Dziesmas "Gaismiņ, teci man pa priekšu" mūzikas autori ir Renārs Kaupers un Jānis Aišpurs. Teksta autors – Leons Briedis. Dziesma pirmo reizi izskanēja 2018. gada nogalē, populārajā Ziemassvētku projektā "Tev tuvumā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!