Foto: Jānis Porietis
Nedēļas nogalē ar četriem izpārdotiem koncertiem noslēdzies pirmais pianisti Andrteja Osokina rīkotais mini festivāls "@152". Otrajā festivāla nedēļā izskanējušas Vladislava Nastavševa un Katrīnas Gupalo kompozīcijas un pirmizrādi piedzīvojusi pirmā Rēzijas Kalniņas un Andreja Osokina kopīgā izrāde.

Jaunajā klavieru salonā Brīvības ielā 152 divu nedēļu garumā notika astoņi Osokina mini festivāla koncerti, kuros, pēc ieilgušās klusuma pauzes, savus klausītājus iepriecinājuši visdažādāko žanru mūziķi. Festivāla atklāšanā uzstājušies talantīgie jaunie mūziķi Kriss Noa un Katrīna Gupalo, notikuši divi Andreja Osokina solokoncerti, kā arī ģitāras virtuoza Riharda Lībieša un čellistes Ernas Daugavietes mūzikas vakars.

Savukārt otrajā festivāla nedēļā klausītāji varēja baudīt teātra mūziku Vladislava Nastavševa un Katrīnas Gupalo izpildījumā. Festivāla noslēgumā pirmizrādi piedzīvoja jaunais Rēzijas Kalniņas un Andreja Osokina kopprojekts, kurā apvienota latviešu klaviermūzika, Daces Micānes-Zālītes vēl nepublicētā dzeja un Sandras Strēles krāšņās gleznas.

Pēc lielās klausītāju intereses un atsaucības, otrais Osokina festivāls plānots jau šoziem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!