Foto: Lewis Vorn
Reiz Latvijā dzīvojusī uzlecošā popmūzikas zvaigzne Ashnikko izdevusi jaunu dziesmu "Cry" kopā ar dziedātāju Grimes.

Jaunākajam singlam "Cry" tapis videospēļu stilistikā animēts video. Kā allaž tiešā Ashnikko jaunajā dziesmā dzied par šķiršanos un draudzenes nodevību: "100 miljonus gadus esmu gribējusi strādāt kopā ar Grimes un tagad tas notiek! Sapnis ir piepildījies! Viņa iedziedāja ar mani kopā dziesmu. Tā ir par manu bijušo labāko draudzeni, kura pārgulēja ar manu puisi."

Šobrīd 24 gadus vecā Eštona Nikola Keisija jeb Ashnikko ir amerikāņu dziedātāja, dziesmu autore, repere un modele, kas lielu popularitāti iemantojusi ar platfomas "TicToc" palīdzību, bet viņas populārakā dziesma "Stupid" kopā Yung Baby Tate "Youtube" skatīta vairāk nekā 34 miljonus reižu. Dziedātāja ir noslēgusi līgumu ar vienu no pasaules lielākajām ierakstu kompānijām – "Warner Music".

Daudzsološās un arī visai izaicinošās jaunās zvaigznes pagātne ir saistīta ar Latviju. Pusaudzes vecumā viņa gadu dzīvoja Igaunijā, kur studēja viņas tēvs, bet vēlāk ģimene pārcēlās uz Rīgu. Jau tad Ashnikko rakstīja mūziku un sadabojās ar vietējiem mūziķiem ansi, Niklāvu, Orioli un citiem, kā arī ar enerģiskiem priekšnesumiem uzstājās dažādos pasākumos. Šobrīd Ashnikko dzīvo Lielbritānijā.

Pirms pasauli skāra Covid-19 pandēmija, dziedātājai bija pamatīgi piepildīts plānoto priekšnesumu grafiks – dalība Denija Brauna ASV koncertturnejā, tāpat arī kopā ar Doja Cat un pašas Ashnikko trīs izpārdoti Londonas šovi.

Izdevums "The Guardian" ierindoja Ashnikko jauno izpildītāju sarakstā, kuriem vērts sekot 2020. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!