Barselonas Liceu operas teātrī (Gran Teatre del Liceu) šonedēļ pirmo reizi pēc Covid-19 dēļ noteiktās karantīnas noticis klātienes dzīvais koncerts, taču tā apmeklētāji bijuši nevis cilvēki, bet gan zaļie augi.

Slavenā opernama samta krēslos parterā, ložas un balkonos tika sēdināti 2292 dažādi augi – palmas, fikusi, monsteras un citi zaļie "klausītāji".

Augiem uzstājās stīgu kvartets, kas atskaņoja Džakomo Pučini skaņdarbu "Crisantemi".

Gluži kā īstā koncertā, apmeklētājiem vispirms lūgts izslēgts mobilos tālruņus, bet uzstāšanās izskaņā mūziķi saņēmuši augu lapu čaboņas ovācijas.

Performance ar mūziķu uzstāšanos un klausītājiem – zaļajiem augiem, tapusi sadarbībā ar mākslinieku Euhenio Ampudia (Eugenio Ampudia) no Madrides un "Max Estrella" galeriju. Uzstāšanās mērķis bija ne tikai atsākt dzīvos koncertus pēc karantīnas, bet arī reflektēt par cilvēka un dabas attiecībām. Mākslinieks ir vēlējies, lai jau vairākus mēnešus no apmeklētājiem tukšo opernamu apmeklē vismaz kaut kas dzīvs.

Pēc performances zaļie "klausītāji" tika ziedoti medicīnas darbiniekiem, kuri pēdējo mēnešu laikā bija frontes pirmajās līnijās cīņā ar Covid-19.

Atgādinām, ka Spānija bija viena no jaunā koronavīrusa vissmagāk skartajām valstīm Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!