Foto: Foto: Jānis Deinats

Operas dīvas Marinas Rebekas solokoncerts, kas tika rīkots koncertu ciklā "Kopā", Rundāles pils Baltajā zālē piektdien, 31. jūlijā, noslēdzās ar stāvovācijām, portālu "Delfi" informēja koncerta rīkotāju pārstāve Inga Vasiļjeva.

Koncertā skanēja skaistākās Džuzepes Verdi un Džakomo Pučīni ārijas. Pie klavierēm bija koncertmeistare Laila Holberga, vēsta informācija Rundāles pils mājas lapā.

Latviešu soprāns Marina Rebeka ir viena no vadošajām mūsu laika operdziedātājām pasaulē, guvusi plašu atzinību kā viena no lieliskākajām Verdi, Rosīni un Mocarta dziedātājām pasaulē.

2016. gadā Marinai Rebekai piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis, kas ir Latvijas Republikas augstākais apbalvojums, bet 2020. gadā viņa ieguva Starptautisko klasiskās mūzikas balvu kategorijā "Gada mūziķe".

Kā atzīmēja Vasiļjeva, nākamais cikla "Kopā" koncerts plānots 14. augustā Melngalvju namā – koncertēs baritons Jānis Apeinis un soprāns Perīna Madefa, 27. augustā Jelgavas pilī koncertēs viena no Latvijas publikas iemīļotākajām operdziedātājām Sonora Vaice, bet koncertu ciklu noslēgs Andreas Bauers Kanabas ar koncertu 17. septembrī Mazajā Ģildē Rīgā.

Latvijas operas zvaigžņu tiešraides koncertu cikla "Kopā" idejas autore un koncertu un tiešraižu producente ir Daina Markova, solistu atlasi veic Ilze Sprancmane, koncertu ciklu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un LMT, koncertus rīko "HDPD Productions & Dreams".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!