Foto: Ritvars Stankevičs

Ar koncertu Jelgavas brīvdabas koncertzālē "Mītava" aizvadītajā nedēļas nogalē, 12. septembrī, populāri pašmāju repa mūzikas pārstāvji - ansis, "Singapūras satīns", Edavārdi un Prusax – atsāka lielkoncertu sēriju "Republikas tūre" Latvijas pilsētās, portālu "Delfi" informē rīkotāji.

Kā vēsta organizatori, turnejas atsākšanās koncerts bija izpārdots, kas Covid-19 ierobežošanas laikos nozīmē - tika pārdotas visas biļetes, kas atļautas ievērojot visus šobrīd ieviestos pulcēšanās noteikumus. Reperi koncertā izpildīja savus populārākās, kā arī jaunākās dziesmas. Piemēram, Prusax izpildīja savus lielākos ierakstus "Autopilots", "Repa spēles terorists" un "Pirmais līgā" un uz skatuves viņam pievienojās reperis Steps, Edavārdi iekustināja publiku ar "Viss ir sarežģīti", "Kačā karmu", "Pa īstam" un citām publikai līdzi skaitāmām dziesmām. ansis "Republikas tūrei" bija sagatavojis, kā raksta rīkotāji - "dusmīgāku" programmu - apmeklētāji dzirdēja smagāku bītu ierakstus un arī ieskatu anša gaidāmajā albumā, kas iznāks oktobrī. "Singapūras satīns" uz skatuves sniedza šovu ar repa supergrupas populārākajām dziesmām: "Piededzini mani", "Blingi, "Planēta Pritons" un citas. Noslēguma daļā visi turnejas dalībnieki kāpa uz skatuves kopā, lai izpildītu dažādas reperu kopdziesmas.

"Republikas tūre" jeb "rep-publikas" tūre ir pazīstamu Latvijas repa izpildītāju kopēju lielkoncertu sērija ārpus valsts galvaspilsētas, lai šobrīd aktuālāko mūzikas žanra dzīvo izpildījumu nogādātu tuvāk visiem Latvijas klausītājiem. Koncertos dzirdamas gan reperu populārākās kompozīcijas, gan kopējās dziesmas.

"Republikas tūre 2020" noslēdzošais pasākums notiks 19. septembrī Madonas pilsētas estrādē.

Biļetes pieejamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!