Foto: Gints Ivuškāns
Gatavojoties rudens koncertturnejas "Cilvēk, Tu esi!" pirmajam koncertam, kas jau sestdien, 17. oktobrī, izskanēs VEF Kultūras pilī, pagājušās nedēļas nogalē uz kopmēģinājumu sanāca grupas "Pērkons" dalībnieki un koncerta īpašie viesi.

Kā informēja koncerta rīkotāju pārstāve Una Griškevica, kopmēģinājumā piedalījās Latvijas Nacionālā teātra aktieris Egils Melbārdis, dziedātāja Annija Putniņa un multimāksliniece Elizabete Balčus.

Jau vēstīts, ka grupa "Pērkons", godinot dzejnieku Māri Čaklo, šoruden vairākās Latvijas koncertzālēs skatītājiem piedāvā koncertprogrammu "Cilvēk, tu esi!" ar divu rokmūzikas lieldarbu atjaunojumiem. Koncertprogramma būs skatāma tikai četros koncertos – 17. oktobrī VEF kultūras pilī, 1. novembrī Liepājas koncertzālē "Lielais Dzintars", 15. novembrī – Koncertzālē "Cēsis" un 21. novembrī Ventspils teātra namā "Jūras vārti".

Koncertprogrammā skanēs Imanta Kalniņa, Jura Kulakova un Jura Sējāna 1984. gada rokoratorija "Kā jūra, kā zeme, kā debess" un fragmenti no Jura Kulakova 2002. gada rokoperas "Čigāns sapnī". Koncertprogrammas īpašie viesi būs Latvijas Nacionālā teātra aktieris Egils Melbārdis, mūziķe Elizabete Balčus un dziedātāja Annija Putniņa.

Rokoratorijas "Kā jūra, kā zeme, kā debess" pamatā ir Māra Čaklā 1981. gadā sarakstītā "poēma balsīs" ar tādu pašu nosaukumu, kas iekļauta 1982. gadā izdotajā dzejoļu krājumā "Kurzemes klade". Savukārt Jura Kulakova rokopera "Čigāns sapnī" tika iestudēta 2002. gadā Daugavpils teātrī Harija Petrocka režijā. Poēmu mistēriju "Čigāns sapnī" Māris Čaklais rakstīja vairāku gadu garumā, un tā ir viens no pēdējiem dzejnieka darbiem. Poēmas pamatā ir vēstījums par atmodas laiku un latviskās identitātes meklējumiem, par cilvēkiem, kuriem kā elpot svaigu gaisu nepieciešama mīlestība, gudrība, brīvība – trīs svarīgākās pamatvērtības, bez kurām cilvēks nevar iztikt arī šodien. Koncertprogrammā skanēs rokoperas spilgtākie dziedājumi, ko izpildīs "Pērkons" ar solistiem Ievu Akurateri un Egilu Melbārdi.

Biļetes uz koncertprogrammas "Cilvēk, tu esi!" koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!