Foto: LETA
Tiešraidē no Rīgas Doma baznīcas 11. decembrī pulksten 19 skanēs koncerts "Ziemassvētku pastorāles".

Koncertā piedalīsies soprāns Jolanta Strikaite-Lapiņa, nupat Itālijā maģistrantūras studijas absolvējusī arfiste Dārta Tisenkopfa un ērģelniece Ilze Reine. Mūziķes kopīgās koncertprogrammās satikušās ne vienreiz vien, bet šoreiz vēlas muzicēt, lai katra mājās ienestu kaut nedaudz Ziemassvētku gaidīšanas prieka, raksta koncerta rīkotāji.

Pastorāle mūzikā ir žanrs, kas saistīts ar lauku idilles, ganu dzīves attēlojumu. Gadsimtu gaitā, īpaši baroka laikā, ir nostiprinājusies šī žanra saikne ar Ziemassvētku mūziku, jo gani ir tie, kam eņģeļi pasludina labo vēsti. Pastorāles ir gan Baha "Ziemassvētku oratorijā", Hendeļa "Mesijā", Korelli "Ziemassvētku koncertā".

Blakus Johana Sebastiana Baha un Georga Frīdriha Hendeļa mūzikai izskanēs ar Kamila Sensānsa, Šarla Guno, Marsela Granžanī mūzika un ziemassvētku dziesmas. Blakus Ilzes Reines spēlētai ērģeļmūzikai un Jolantas Strikaites Lapiņas izdziedātām baroka ārijām šajā programmā īpaša vieta atvēlēta arī arfas un ērģeļu saspēlei – izskanēs Marsela Samuela Ruso "Ziemassvētku variācijas", kas plašā spektrā parāda instrumenta iespējas, daudzveidību.

Skatītāji koncertu varēs baudīt Rīgas Doma mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!