Pašmāju smagās mūzikas grupa "Harta" kopā ar muzikālajiem draugiem laidusi klajā jaunu dziesmu "Nemiers".

Kā stāsta grupas dalībnieki, "Nemiers" ir dziesma par tieši šo brīdi, kurā nav skaidrības par rītdienu, kurā esam spiesti slēpties no izdegšanas un pārguruma. "Mēs vēlējāmies uzrakstīt dziesmu kā aicinājumu nebērt citam sāli brūcē, bet gan palīdzēt un padot roku, kad tas visvairāk ir nepieciešams, un dot dzirksti savai komūnai, veidot jaunus kontaktus - pat ja tikai virtuāli," saka mūziķi.

Dziesmas idejas un mūzikas autori ir Matīss Klaviniuss ("Harta") un Rolands Ignatjevs ("MetaCovers", iepriekš "Harta"). "Esmu ārkārtīgi pateicīgs par fenomenālo darbu, kuru mūsu draugi no citām apvienībām ielika, radot tādu kori, ka bija sajūta, ka esmu Dziesmusvētkos. Man vēljoprojām šķiet neticami, ka šī vienkāršā ideja dziesmas ievadā spēja pārtapt par ko lielāku, kā es jebkad to būtu varējis iedomāties," saka Matīss.

"Viss sākās, kad Matīss man iesūtīja akordu secību, kas vienā momentā iededza galvā visas spuldzes. Dažu stundu laikā sarakstīju mūziku un turpmākās lietas notika ļoti dabiski un mazliet arī maģiski - izdevās piesaistīt lieliskus cilvēkus, kuri iedvesmojās viens no otra, un kopā mēs spējām radīt ko patiesi spēcīgu!" piebilst Rolands.

Kopā ar Matīsu, Rolandu un "Hartas" vokālistu Kārli, dziesmā vēl dzirdamas vokālistes Anita Intaite un Māra Lisenko no grupas "Māra", kā arī Arturs Gruzdiņš ("Refleksija"), kurš saka "Es atceros kā skolā lasot vēstures grāmatas šausminājāmies par raganu dedzināšanu uz sārta, par linča tiesām, vergiem un visu pārējo, kas cilvēkus padara par briesmoņiem. Bet piedzīvojot notikumus šodien, ar šausmām saprotu, ka nekas jau nav mainījies. Par to sākas šī fantastiskā dziesma."

Tekstu katrs vokālists sarakstījis pats, iedvesmojoties no galvenās idejas. Skaņas un video ieraksti tika veikti attālināti. Audio vienā gigantiskā veselumā apvienoja un apstrādāja Matīss, singla vāciņu izveidoja Toms Krēsliņš, savukārt par video veidojis Ēriks Saksons.

Videoklips skatāms grupas "Harta" "Youtube" kanālā, savukārt audio ieraksts būs pieejams visos lielākajos straumēšanas kanālos no 22. janvāra. "MetaCovers" "YouTube" kanālā dzirdama arī instrumentālā dziesmas versija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!