Dziedātāja, aktrise un grāmatu autore Ilona Balode-Ūdre sadarbībā ar mūziķi Valēriju Cīruli laidusi klajā jaunu dziesmu "Pasaciņa".

Valērijs Cīrulis radīja mūziku, bet Ilona Balode uz šīm skaņām "uzlika" vārdus un iedziedāja – tā dziesmu piesaka autori.

"Dziesmu teksti ir kā mazi puzles gabaliņi," mēdz sacīt Ilona Balode-Ūdre, veidodama tekstus mūzikas skaņām. "Tas ir kā rēbuss, smilšu mandala, kas pamazām tiek atsegta ar smalku, mazu arheologa slotiņu, līdz kamēr atklājas tas, ko vēsta mūzika, tajā iekodētais. Tā ir kā plīvuros paslēpta krustvārdu mīkla," saka autore.

Noslēpumains, kāds ir dziesmu un vārdu rašanās process, ir arī dziesmas vēstījums. Dziesma "Pasaciņa" ir šūpuļdziesma bērniņam, kura Ilonai Balodei-Ūdrei teksta rašanās brīdī vēl nebija. Taču, tajā pat laikā, tā ir veltīta pieaugušajiem. Tā vēsta par bērnības noslēpumiem, kurus pieaugot aizmirstam, par laikiem, kad kā mazi bērni vēl esam atvērti pasakām un brīnumainai pasaulei, kur stīdziņas stīgo, svītriņas svītro un sapņi ir tikpat reāli kā īstenība. Par laikiem, kad viss vēl ir iespējams un robeža starp fizisko un garīgo pasauli vēl nav kļuvusi pārāk bieza. Par laiku, kad mēs vēl ticam, ka viss būs ļoti, ļoti labi.

Dziesma tapusi Mārtiņa Burkevica ierakstu studijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!