Mūziķi Nils Īle un Maija Sējāne-Īle radījuši izglītojošu, audiovizuālu darbnīcu ritma un skaņu pasaulē 1.- 12.klašu skolēniem, kuras laikā skatītāji tiek iepazīstināti ar vismaz 50 dažādiem etniskajiem mūzikas un skaņu instrumentiem, kā arī tiek aicināti darboties līdzi.

Kā informē mūziķi, muzikālās darbnīcas tiek veidotas kultūrizglītības programmā "Latvijas skolas soma".

"Tā ir saruna mūzikas valodā un esam gandarīti, ka varam šo sarunu ar skolēniem turpināt arī šajos apstākļos, kad vienīgā tikšanās vieta ir interneta vide. Tā ir brīnišķīga iespēja jautri pavadīt laiku muzicējot, iepazīstot dažādus etniskos mūzikas instrumentus un skaņas. Saruna caur mūzikas instrumentu nereti palīdz atvērties pat visnoslēgtākajam skolēnam, kā arī iedvesmo ne vienu vien skolēnu un skolotāju turpināt attīstīt sevi muzikālā jomā arī turpmāk. Lai sajustu ritma un skaņas vibrāciju sevī - vecumam nav nozīmes, tādēļ iesakām šai muzikālajā ceļojumā kopā ar skolēnu piedalīties visai ģimenei, " stāsta mūziķi.

"Mēs esam laimīgi par katru, ar kuru mums ir dots tas prieks sarunāties šajā brīnišķīgajā mūzikas valodā!" atzīst Maija.

Pieteikt savu klasi muzikālajai darbnīcai var, rakstot uz e-pastu: nilsilestudio@gmail.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!