Iznācis komponista Kārļa Lāča mūzikas albums "Ziedonis. Lācis. Vīrieši", kas klausītājiem pieejams vienlaikus ar albuma pirmo singlu "Es skaitīju līdz nonācu pie viena", kurā piedalās Intars Busulis, Jānis Šipkēvics, Jānis Aišpurs, Artūrs Skrastiņš, Kaspars Znotiņš un Andris Keišs.

Albumā iekļautas četrpadsmit dziesmas, kuras rakstītas speciāli katram izpildītājam. Albums izdots 8.martā kā sveiciens un atbilde albumam "Ziedonis. Lācis. Sievietes", kurš arī iznāca 8. martā pirms astoņiem gadiem. Singlam "Es skaitīju līdz nonācu pie viena" tapis videoklips, kurā piedalās visi albuma galvenie dalībnieki. Tā režisori ir Artūrs Skrastiņš un Artis Dzērve.

“Tie, kas ir strādājuši ar Ziedoni, ir ieviesuši tādu jēdzienu kā “Ziedoņa faktors”. To apmēram var izstāstīt tā, ka tu pats kaut ko komponē, bet beigās tas nostājas kaut kā nedaudz savādāk, pat labāk. Tas tad arī ir tas brīnums, ka pieskaroties Ziedoņa darbiem, viņš tos piekārto pa savam,” stāsta Kārlis Lācis par darbu pie albuma.

Kārlim Lācim ideja par šo albumu radās pagājušā gada novembrī. “Visus uzrunātos mūziķus, dziedātājus, aktierus, video māksliniekus, menedžmenta meitenes ideja uzreiz aizrāva, un tā radās mīlestības projekts, kas mūs visus apvieno kopīgā mīlestībā pret mūsu darbu, kā arī dāvā savstarpēju prieku par kopā būšanu un darbošanos. Tas nebūtu iespējams bez “Ziedoņa faktora”, tas ir veids, kā mēs kopā virzāmies un gūstam baudu no procesa,” atzīst Kārlis Lācis.

Albuma "Ziedonis. Lācis. Vīrieši" ierakstā piedalījās mūziķi Jānis Stafeckis – kontrabass, Artūrs Noviks – akordeons, Gints Pabērzs – pūšamie instrumenti, Kaspars Grigalis un Ainis Zavackis – sitamie instrumenti, Kaspars Zemītis – ģitāra un Kārlis Lācis pie taustiņiem. Pie miksa strādāja Jānis Aišpurs no “The Sound Poets Studio”. Paldies Gatim Zaķim par palīdzību un padomu miksēšanas procesā un dziesmas "Es mīlu Tavas acis" miksu.

Albumā "Ziedonis. Lācis. Sievietes" piedalījās Latvijas teātru aktrises un dziedātājas Rēzija Kalniņa, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ieva Segliņa, Dārta Daneviča, Dita Lūriņa, Inese Kučinska, Agnese Jēkabsone, Aija Andrejeva, Aija Vītoliņa un Jolanta Strikaite.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!