Foto: F64
19.marta vakarā pl.19:00 tiešsaistes koncertā no Rīgas Doma izskanēs 15 jauno komponistu jaundarbi ērģelēm solo, informē Rīgas Doma pārstāvis Aigars Reinis.

Reinis norāda, ka pēc Rīgas Doma un tā "Walcker" firmas ērģeļu iepazīšanas pagājušā gada oktobrī Latvijas studējošie komponisti, iedvesmas pārņemti, sadarbībā ar Rīgas Domu un saviem kompozīcijas pedagogiem radījuši daudzveidīgus un stilistiski atšķirīgus skaņdarbus, kas izskanēs divdaļīgā koncerta programmā. "Kopš 20. gadsimta 90. gadiem divdaļīgi koncerti Rīgas Domā nav notikuši," piebilst Rīgas Doma pārstāvis. Bagātīgo mūzikas klāstu koncertā izspēlēs ērģelnieki Ilze Reine, Kristīne Adamaite un Aigars Reinis.

Jaunie komponisti, kuru skaņdarbi tiks atskaņoti, ir Henrijs Poikāns, Alise Bērziņa, Dace Mangulsone, Tomijs Endzelis, Jēkabs Bernāts, Alise Racāne, Marita Semjonova, Kārlis Bukovskis, Žanete Spirka, Mihails Pranovičs, Sintija Onužāne, Dāvids Balodis, Andrejs Grīnbergs, Madara Vizule un Marina Vidmonte, kuri šobrīd studē gan Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, gan arī Rēzeknes, Ventspils, Jelgavas, Rīgas Emīla Dārziņa, Jāzepa Mediņa un Pāvula Jurjāna Mūzikas vidusskolās.

Koncerta saite atrodama Doma mājaslapā, sadaļā Koncerti. Koncerts skatāms Riga Cathedral "Youtube" kanālā sākot no 19.03.2021 pl.19:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!