Grupa "Coldplay" pagājušajā nedēļā laidusi klajā jaunu dziesmu "Higher Power", kas pirmatskaņojumu piedzīvoja Starptautiskajā Kosmosa stacijā, tās komandiera, Franču astronauta Tomasa Peskē (Thomas Pesquet) vadībā.

Dziesmas producējis zviedru popmūzikas meistars Maks Martins (Mac Martin) un tā tiek izdota "Parlaphone/ Atantic" ierakstu kompānijas paspārnē.

Dziesmas īpašajām atskaņojumam tika izveidots video ar stilizētām citplanētiešu hologramām.

Pēcāk sekoja neliela saruna ar komandieri Peskē par to cik līdzīga ir dzīve kosmosa stacijā ar dzīvi kādu aizvada mūziķi koncerturnejās, par planētas trauslumu un par to vai Peskē savā karjerā ir sastapies ar kādiem citplanētiešiem.

Līdz ar jaunās dziesmas atrādīšanu plašākai publikai, aktualizējies jautājums, vai "Coldplay" drīzumā plāno izdot jaunu albumu, kas sekotu 2019. gadā izdotajam "Everyday Life". Tomēr grupas dalībnieki intervijās par iespējamo albumu izsakās mīklaini. Tas neesot izslēgts un viņi esot ierakstījuši vairāk nekā tikai vienu dziesmu. "Mēs vēl pietaupām dažus paziņojumus," intervijā britu radiostacijai "Capital FM" pagājušajā nedēļā sacīja "Coldplay" līderis Kriss Mārtins.

"Coldplay" dibināta 1996. gadā, bet pirmo starptautisko popularitāti ieguva jau ar debijas albumu "Parachutes", kas iznāca 2000. gadā. Kopš tā laika "Coldplay" kļuvusi par vienu no planētas ievērojamākajiem popmāksliniekiem un augstu novērtētu koncertgrupu. Līdz šim izdoti astoņi "Coldplay" albumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!