Foto: DELFI.ee

Šoruden aprit 40 gadi kopš dibināta viena no populārākajām un nozīmīgākajām smagās mūzikas grupām – "Metallica". Mūziķi apaļo jubileju svinēs ar diviem koncertiem gada beigās Sanfrancisko, kas daudzus gadus bijusi "Metallica" mājvieta.

Koncerti notiks 17. un 19. decembrī un būs pieejami tikai "Metallica" fanu kluba biedriem. Interesentiem, kas iepriekš būs pietiekušies, izlozes kārtībā tiks nosūtīts kods, kas dos iespēju iegādāties biļetes uz šiem pasākumiem. Biļešu īpašnieki tikšot informēti par aktuālajiem ierobežojumiem un Covid-19 drošības nosacījumiem atbilstoši situācijai koncertu norises laikā. Tomēr "Metallica" dalībnieki aicina fanus nekavēties ar vakcinēšanos.

Gaidāms, ka par godu grupas jubilejai Sanfrancisko notiks arī vairāki citi pasākumi, piemēram, viskija degustācija. Plānots, ka jubilejas svinības sāksies jau 16. decembrī.

"Grūti noticēt, bet grupai lielais 40 ir klāt šogad oktobrī," paziņojumā savā mājaslapā raksta "Metallica" dalībnieki. "Šķiet, vēl tikai vakar mēs kāpām uz skatuves, lai nospēlētu pirmo koncertu Anaheimā 1982. gada pavasarī."

"OK, varbūt, tas nebija gluži vakar. Tik daudz ir noticis kopš Lars (Ulrihs) un Džeimss (Hetfīlds) sāka grupu 1981. gada rudenī… vairāk nekā 2000 koncertu septiņos kontinentos, prātam neaptverami panākumi un traki bezceļu piedzīvojumi. Tas ir bijis dulls brauciens un pat ja ir sajūta, ka tas sācies pavisam nesen, gribam nosvinēt aizvadītās četras dekādes kopā ar jums," teikts grupas paziņojumā.

Kā liecina informācija grupas "Metallica" mājaslapā, grupa koncertēt atsāks šoruden, kad izziņotas vairākas uzstāšanās ASV, bet 2022. gada vasarā grupa plāno koncertēt Eiropa, kad tā viesosies vairākos festivālos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!