Foto: Publicitātes foto

Rīgas A Cappella festivāls šogad norisināsies no 12. līdz 17. oktobrim ar vairāku spilgtu mākslinieku koncertiem un unikāliem mūzikas projektiem. Festivāla īpašais notikums būs slavenā britu vokālā ansambļa "VOCES8" tiešsaistes koncerts.

"Rīgas A Cappella festivāls ir iespēja piedzīvot lieliskus koncertus, gūt iedvesmu un apliecinājumu cilvēka balss neierobežotajām iespējām. Festivālā izceltā a cappella mūzika ir brīnums, ko spēj radīt cilvēki ar savām balsīm, un enerģija, kas nāk līdzi šai mūzikai, vienmēr uzrunā ļoti spilgti. Festivāla programmā satiksim lieliskus vokālās mūzikas izpildītājus, ansambļus un korus, kā arī tiešsaistē būsim kopā ar izcilo vokālo ansambli "VOCES8" no Lielbritānijas", stāsta festivāla rīkotājs Guntis Cimiņš..

12. oktobrī Rīgas Domā izskanēs programma ar seniem pareizticīgo baznīcas dziedājumiem un vairākiem spilgtiem mūsdienu skaņdarbiem. Koncertā uzstāsies kamerkoris "Logos", kurš savu starptautisko atpazīstamību ieguvis ar pareizticīgās mūzikas programmu atskaņojumiem.

13. oktobrī Mazajā ģildē gaidāms jautrs "barbershop" stila dziedāšanai veltīts vakars "Barberhop Harmony Night". Koncertā tiks izdziedāti daudzi populāri skaņdarbi, mākslinieku priekšnesumi mīsies ar stāstījumu par "barbershop" mūzikas dziedāšanas tradīcijas aizsākumiem pasaulē un Latvijā. Koncertā piedalīsies vokālais ansamblis "Harmony4Riga", vakara vadītājs Valters Krauze un vairāki muzikālie viesi.

14. oktobrī Rīgas Sv. Pētera baznīcā uzstāsies spilgti sevi pieteikušais "Rīgas projektu koris". Koncertā izskanēs vienreizēja un muzikāli izaicinoša programma kopā ar talantīgo amerikāņu diriģentu Kristoferu Volšu-Sinku. "Rīgas projektu kora" sastāvā ir 40 Latvijas kormūzikā pieredzējuši dziedātāji, kora programmas un koncerti vienmēr saista plašu klausītāju uzmanību, kļūstot par ievērojamiem kultūras notikumiem Latvijā.

16. oktobrī koncertzālē "Palladium" norisināsies kopdziedāšanas pasākums "ChoirUp". Pasākumā publika būs daļa no kopkora, vakara gaitā tiks iemācītas vairākas populāras dziesmas jaunā veidolā un izbaudīta kopā būšana. Pasākumu "ChoirUp" vadīs diriģente Nora Žeigure, piedalīsies Edavārdi, DJ Monsta un īpašie viesi.

17. oktobrī tiešsaistes koncertā uzstāsies britu vokālās mūzikas zvaigznes "VOCES8". Koncertā "VOCES8" piedāvās plašu programmu no renesanses polifonijas līdz mūsdienu mūzikai un populāru skaņdarbu aranžējumiem. Reģistrācija "VOCES8" koncertam būs pieejama festivāla mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!