Grupa "Prāta vētra" plašākai publikai atklājusi vēl vienu video no pagājušajā nedēļā pirmizrādi piedzīvojušās koncertfilmas "Gads bez kalendāra". Šoreiz publicēts video dziesmai "Aiz sienas". Tāpat no 29. oktobra visās lielākajās straumēšanas platformās jaunais "Prāta vētras" albums pieejams arī audioformātā.

Jaunais albums lejupielādei mp3 formātā ekskluzīvi pieejams "ekase.lv", portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji.

Albums "Gads bez kalendāra" koncertfilmas formātā pirmizrādi piedzīvoja 21. oktobrī īpaši tam izveidotā vietnē "pratavetrafeels.lv", kur ir pieejams joprojām.

Jau ziņots, ka divus gadus tapušajā albumā kopumā ir 10 dziesmas, tostarp klausītājiem jau pazīstamās "Feels" un "Karuseļi", kā arī "Tur, kur Dieva kamanas slīd", kas ir kopdarbs ar grupu "Tautumeitas".

Sandris Vanzovičs, NRA mūzikas apskatnieks, par jauno albumu raksta: "Jau šie trīs singli "prātnieku" fanus brīdināja, ka jaunais lieldarbs būs tāds, kāda grupas vēsturē vēl nav bijis: visi trīs gabali ir kardināli atšķirīgi, un gandrīz neviens no tiem nav ierastajai "Prāta vētrai" raksturīgs, ja nu vienīgi vasarīgie "Karuseļi"."

Trijās albuma dziesmās "Prāta vētrai" pievienojušās "Tautumeitas", dziesma "Manas papīra lidmašīnas" tapusi sadarbībā ar reperi ansi, savukārt smeldzīgajā balādē "Lonesome Moon" iesaistījies Krievijas teātra un kino zvaigzne Saša Petrovs.

Pie jaunā albuma, kurā dziesmas jau tradicionāli ir gan latviešu, gan krievu un angļu valodā, strādājusi starptautiska komanda: zviedru producents Povels Olssons, ar kuru Prāta Vētra sadarbojusies jau iepriekš, tekstu autori Jānis Šipkēvics, Ingus Bērziņš, Konstantīns Čerkas no Krievijas, bet albuma māsters tapis studijā Sterling Sound, ASV.

Renārs Kaupers par jauno ierakstu saka: "Šis albums ir ļoti svarīgs mums pašiem. Grūtos brīžos palīdz izdzīvot tas, ka vari darīt to, kas patiešām aizrauj un iedvesmo - mūsu gadījumā tā, protams, bija mūzika."

"Gads bez kalendāra" ir "Prāta vētras" 12. studijas albums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!