Foto: Publicitātes attēls
Trešdien, 1. decembrī, pulksten 19 Lielajā ģildē Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) čellu "Dream Team" un diriģents Guntis Kuzma aicina uz koncertu "Čellu Dream Team. No Parīzes līdz Holivudai''.

Kā "Delfi" informē LNSO pārstāvji, koncertā varēs baudīt Gabriela Forē, Žana Fransē, Morisa Ravela un Georga Pelēča mūziku, kā arī skaņdarbus, kas skan slavenās Holivudas filmās.

"Koncertā LNSO čellu sapņu komanda jeb LNSO čellu grupas mūziķi, pieaicinot kontrabasistu Oskars Bokanovu un sitaminstrumentālistu Uģi Krūskopu, savus klausītājus vedīs muzikālā ceļojumā uz skaistākajām pasaules pilsētām. Klausītāji varēs ļauties Žana Fransē un Gabriela Forē mūzikai un sajusties gluži kā Parīzē. Koncerta apmeklētājiem būs arī iespēja pirmajiem novērtēt publikas iemīļotā komponista Georga Pelēča jaundarbu – "Himnu" čelliem, kontrabasam un vibrofonam. Savukārt koncerta vainagojumā mūziķi žilbinās klausītājus ar Džeimsa Baraleta virtuozi aranžētajām mūzikas lappusēm no leģendārām filmām "Mehāniskais apelsīns", "Karību jūras pirāti", "Pa asmeni skrejošais" (Blade Runner), "Terminators", "Rekviēms sapnim", "Lubene" (Pulp Fiction) un "Zvaigžņu kari"," raksta koncerta rīkotāji.

Mūziķu apvienība LNSO čellu "Dream Team" plašāk publikai kļuva pazīstama 2012. gadā. Ansambļa koncertprogrammas tiek veidotas tematiski. Tās ietver gan čellu mūzikas jaundarbus, gan jau zināmākus muzikālos darbus.

LNSO čellu "Dream Team" sastāvā ir idejas autore un projekta mākslinieciskā vadītāja Diana Ozoliņa, Ieva Upatniece, Zane Guļāne, Lolita Lilje, Ainārs Paukšēns, Mareta Prikule, Jānis Rinkulis un Dace Zālīte-Zilberte. LNSO čellu grupas skanējumu ir izcēluši arī mūzikas kritiķi orķestra viesturnejās Eiropā.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Koncertu var apmeklēt vakcinētas vai Covid-19 pārslimojušas personas; pasākuma norises vietā būs jāuzrāda digitālais Covid-19 sertifikāts un personu apliecinošs dokuments.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!