Klajā laista mūziķa un dziesmu autora Jāņa Irbes dziesma "Migla (Lai līdzās var sēdēt)", kurā akustisko ģitāru un akordeonu ir iespēlējis pazīstamais ģitārists Gints Sola.

Jānis Irbe mūzikā debitēja 2016. gadā, bet viņa pirmais albums iznāca 2019. gadā. Šogad izdoti singli "Virtuve ar mums" un "Kad tukši vārdi" ar B pusi, kā arī izveidoti divi jauni video klipi. Gada izskaņā Jānis Irbe vēlas izcelt vēl vienu dziesmu - "Migla" jeb "Lai līdzās var sēdēt".

Kā norāda Jānis Irbe, viņa mūzika ir par aktuālām lietām "gaisīga postpanka nokrāsās", kas mijas ar lēnākām noskaņām. Viņš saka - dziesma "Migla" visticamāk labāk piestāv rudens un ziemas laikam, bet tas, protams, ka katram būs individuāli.

Demo versijā Jānis Irbe akustisko ģitāru bija iespēlējis pats, tomēr laika gaitā radusies ideja piedāvāt to izdarīt kādam citam. Viņam allaž paticis un šķitis iedvesmojošs Ginta Solas ģitārspēles stils. Kādreizējais grupas "Jauns mēness" ģitārists piedāvājumam piekritis pēc pāris dienām jau atsūtīja ieraksta pirmo paraugu. Papildus tam Gints Sola dziesmā dzirdams arī spēlējot akordeonu.

"Dziesma ir par ilgošanos pēc mīļotā cilvēka, par to cik dažkārt dzīve šķiet maznozīmīga bez mūsu mīļotajiem, par to, ka vieni mēs bieži jūtamies kā migla un tiecamies līdzās sēdēt," vēsta Jānis Irbe.

Dziesmu ierakstīja Gints Sola un Jānis Irbe, miksēja un māsterēja Gints Sola. Dziesma atrodama mūzikas straumēšanas vietnēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!