14. februārī mūzikas namā "Daile", savā dzimšanas dienā, Kaspars Zemītis pirmatskaņos koncertprogrammu "Motīvs balsij un ģitārai", kurā piedalīsies Intars Busulis, Kaspars Znotiņš, Rēzija Kalniņa, Renārs Kaupers, Elza Rozentāle, Daumants Kalniņš un Kaspara Zemīša ģimene. Klausītāji jau tagad var noklausīties un noskatīties pirmo albumā iekļauto dziesmu "Viegli" Renāra Kaupera un Andas Zemītes izpildījumā.

"Dziesmas rakstīt mani iedvesmojusi dzeja un sadarbība ar lieliskiem cilvēkiem, Rēzija Kalniņa mani iepazīstināja ar Rudītes Losānes sievišķīgo un ticības pilno poēziju, Kaspars Znotiņš ar Ulda Leinerta, Pētera Brūvera, Jura Kunnosa un Ulža Bērziņa bohēmiski filosofisko trakumu. Alfrēds Krūklis vienkārši no mazas grāmatiņas plauktā. Valdis Atāls man piezvanīja, bet dziesmu ar Imanta Ziedoņa vārdiem iedzīvināja mana sieva Anda.

Un kā bez tautasdziesmas vārdiem un "Esi man blakus" - dziesmas, kuras teksts radās sarunās ar Renāru Kauperu, manu ģimeni un "Laba daba" dalībniekiem. Leona Brieža dzeju tuvu man padarīja laime pazīt šo patīkamo, laipno un cilvēcīgo personību. Tā radies "Motīvs balsij un ģitārai" - daļiņa no manas dzīves," Kaspars Zemītis stāsta par albumu.

Par dziesmas "Viegli" tapšanu, Kaspars Zemītis stāsta, ka "Dzejolis uz mani skatījās un ļoti ātri atnāca melodija, noskaņa. Dziesma ilgi bija tikai uz papīra, mana sieviņa Anda teica - es gribu to dziedāt, būs skaisti. Kompaktā dzejas forma prasīja dubultu izvedumu un es nolēmu - tas būs duets. Paši svarīgākie vārdi - nesaki man, ka grūti laiki. Pasaulei patīk, ka viegli iet. Pieliec man roku mazliet."

Dziesmas video tapis sadarbībā ar "KameraZ" filmēšanas komandu - Kaspara Zemīša dēlu operatoru Kārli Zemīti, operatoru Aleksandru Okonovu un video režisori Unu Cekuli.

Saskaņā ar valstī spēkā esošajiem epidemioloģiskajiem nosacījumiem, koncerts 14. februārī ir plānots apmeklētājiem ar derīgiem Covid-19 sertifikātiem, kas apliecina vakcinācijas pret Covid-19 vai vīrusa pārslimošanas faktu. Gan darbinieku, gan skatītāju drošības dēļ, apmeklējot pasākumus mūzikas namā "Daile", obligāti jāvelk FFP2 respiratori. Gadījumā, ja respirators būs palicis mājas, to būs iespējams iegādāties arī uz vietas.

Pie pasākuma ieejas obligāti jāuzrāda ieejas biļetes, derīgs digitālais Covid-19 sertifikāts un kāds no minētajiem personu apliecinošiem dokumentiem - pase, ID karte, autovadītāja apliecība, skolēna apliecība, studenta apliecība, pensionāra apliecība vai izdienas pensijas saņēmēja apliecība, ieejas biļete un derīgs digitālais Covid-19 sertifikāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!