Foto: Publicitātes foto
No 13. līdz 16. janvārim Valmierā notiks Ziemas mūzikas festivāls, kurā uzstāsies Valmieras novada mūzikas skolu audzēkņi un skolotāji, gaidāms arī kāds īpašs pārsteigums, portālu "Delfi" informē Valmieras novada pašvaldības pārstāvji.

Festivālu 13. janvārī pulksten 18 Valmieras Kultūras centrā un video tiešraidē laukumā pie Valmieras Kultūras centra atklās Valmieras novada mūzikas skolu pedagogi. Koncertam dots nosaukums "Ziema. Mūzika. Pārsteigums".

Koncertā "Ziema. Mūzika. Vizuļošana" 14. janvārī pulksten 18 Valmieras Kultūras centrā un video tiešraidē laukumā pie Valmieras Kultūras centra uzstāsies Valmieras novada mūzikas skolu audzēkņi. Muzicēs bērni un jaunieši, kuri jau guvuši skatuves pieredzi un talantu stiprina vēl papildus ikdienas darbam, startējot dažādos konkursos.

Sestdiena, 15. janvāris, jau tradicionāli sāksies ar muzikālo maratonu. No pulksten 10 uz Valmieras Kultūras centra un Valmieras 5. vidusskolas skatuves stafetes kociņu cits citam nodos jaunie talanti, kā arī pedagogi no Strenču Mūzikas skolas, Rūjienas Mūzikas skolas, Mazsalacas Mūzikas un mākslas skolas, Valmieras "Yamaha" mūzikas skolas, "Universum" mūzikas un mākslas vidusskolas un Valmieras Mūzikas skolas.

Festivāla turpinājumā skanēs "Arcandela – krāšņs ceļojums Eiropas un pasaules mūzikā". Koncerts notiks sestdien, 15. janvārī, pulksten 18 Valmieras Kultūras centrā. Uzstāsies ansamblis "Arcandela". Koncertprogrammas iedvesmas avots ir Eiropā atdzimusī balfolka deju mūzika. Tā ir cieši saistīta ar deju kustību, kas radās 20. gadsimta 70. gados Francijā. Mūzikas pamatā esot kustībai, dabiskumam un lielai sirsnībai, koncerts būs lielisks siltuma avots. Turklāt tā noslēgumā gaidāms pārsteigums, aicinot ne tikai klausīties, bet arī izkustēties, vēsta organizatori.

Festivālu noslēgs koncerts "Debesceļi", kas notiks svētdien, 16. janvārī, pulksten 15 Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā. Ērģeļmūzika skanēs kopā ar vijoli un sitaminstrumentiem.

"Turklāt baznīcā skanēs divas ērģeles. Šajā mācību gadā Valmieras Mūzikas skolā ir atvērta jauna programma ērģelspēles apguvei Līgas Ivānes vadībā. Koncertā elektriskās ērģeles spēlēs šīs programmas audzēkne Terēze Jurka. Tas ir instruments, kas ne katram ir pa spēkam. Tāpēc ļoti priecājamies, ka mūsu pedagogs Līga Ivāne ne tikai māca jaunos profesionāļus, bet kā profesionāla ērģelniece piedalās dažādos koncertos un vienmēr meklē jaunu skanējumu, jaunas sadarbības, tā pārsteidzot klausītāju," vēsta organizatori.

Ieeja visos koncertos ir bez maksas. Iekštelpās nepieciešams uzrādīt sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Organizatori lūdz sekot līdzi ierobežojumiem epidemioloģiskās situācijas dēļ. Informācija par koncertu norisi būs publicēta Valmieras Mūzikas skolas mājaslapā, kā arī Valmieras novada mājaslapā. Šobrīd plānots, ka ielūgumus uz koncertiem iekštelpās varēs izņemt no 12. janvāra Valmieras Kultūras centra kasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!