Foto: Konrad Cwik

Ar delikātu folkmūzikas skanējumu, kas piepildīts ar nostalģiju un maigumu, 13. maijā koncertzālē "Palladium Rīga" pirmo reizi viesosies ambientā postroka elektroniskās mūzikas grupa "Low Roar", portālu "Delfi" informēja koncerta rīkotāji.

"Low Roar" ir amerikāņa-islandieša Raiena Karazija projekts, kura mūzikai raksturīgs gaisīgs ambienta skanējums. Raiens Karazija ir mākslinieks - ceļotājs, tomēr viņa ceļojums dzīvē un mūzikā nav tikai par viņu pašu. Tas iekļauj arī klausītājus, kuri mākslinieka mūzikā atrod ceļu, pa kuru vēlas iet, vai sajūtu, kuru jau sen bija meklējuši. Pēc sadarbības ar indīroka grupu "Audrye Sessions" Raiens Karazija pārcēlās uz Islandi, kur uzsāka savu jauno projektu.

Pēc pārcelšanās mākslinieks pievērsās daudz introvertākai un intīmākai mūzikas skaņai, ko lielā mērā ietekmēja Islandes vietējās folkgrupas. Kopā ar "Tonequake Records" 2011. gada 1. novembrī "Low Roar" izdeva savu debijas albumu "Low Roar".

"Low Roar" muzikālā daiļrade ir salīdzināta ar tādām grupām kā "Keaton Henson" un "Bon Iver". Delikāts folka un ambientās mūzikas skanējums, kas piepildīts ar nostalģiju, maigumu un ilgām. "Low Roar" 2014. gadā izdotais otrais albums "0" bija grupas izrāviens. Pēc daudzām lieliskām mūzikas kritiķu atsauksmēm "Low Roar" devās koncertturnejā pa visu pasauli. Albuma "0" estētika tika salīdzināta ar grupu "Radiohead" un "Sigur Rós" skanējumu.

"Low Roar" jaunākais albums "maybe tomorrow…", kura turnejas ietvaros grupa viesosies Rīgā, iznāca pērnā gada vasarā. Šis albums ir viens no izteiksmīgākajiem "Low Roar" daiļradē, ko raksturo pilnībā jauns Raiena Karazija veidots skanējums.

Pasākuma rīkotājs "BDG concerts" garantē, ka koncerta atcelšanas vai pārcelšanas gadījumā pircējs par koncerta biļeti samaksāto naudu saņems 2 nedēļu laikā pēc pieprasījuma iesniegšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!