Foto: Jānis Vīksna
Sestdien, 12. martā, Cēsu pils parkā ar vairāku pašmāju rokgrupu dalību norisinājās atbalsta koncerts Ukrainai "Roks pret okupāciju". Pasākumā mūziķi vērsa uzmanību uz Krievijas cietsirdīgo un nepieņemamo iebrukumu, ar ziedojumiem aicinot atbalstīt ukraiņu tautas cīņu par brīvību.

Vakara gaitā uzstājās tādas Latvijā plaši pazīstamas grupas kā "Pērkons", "Dzelzs vilks", "Inokentijs Mārpls", "Oranžās brīvdienas", "Queentessence" un Rihards Saule. Uzstājās arī iepriekš neizziņoti mākslinieki, piemēram Ieva Akurātere un Ilze Grunte. Koncertu vadīja Gustavs Terzens.

Koncerts, ko organizēja Cēsu "Fonoklubs" un grupa "Oranžās brīvdienas", bija bezmaksas un tā laikā pasākuma apmeklētāji atbalstīja Ukrainas cilvēkus un bruņotos spēkus, zvanot uz "Ziedot.lv" tālruni 9000 6086. Tāpat ikvienam apmeklētājam pasākuma laikā bija iespēja iepazīties ar zemessardzes darbību, kā arī pašam pieteikties zemessargu rindās. Kā vēsta "Fonokluba" pārstāvji, izdevību pieteikties zemessardzē esot izmantojuši vairāk nekā 20 cilvēki, tai skaitā arī mūziķis Rihards Saule. Zemessardzes pārstāvji organizatoriem norādījuši, ka vairāki interesenti pēc pasākuma arī vēl esot pārrunu līmenī.

Kā norāda pasākuma rīkotāji, koncertu apmeklējuši vairāki tūkstoši cilvēku. Savukārt telefoniski un klātienē saziedotā summa vēl tiekot precizēta, tomēr organizatori no "Fonokluba" stāsta, ka pasākumā izvietotās ziedojumu kastes bijušas pilnas ar banknotēm un monētām.

"Ir grūti aptvert to, kas pašlaik notiek vien dažu simtu kilometru attālumā no Latvijas. Tas, kā katrs individuāli varam paust atbalstu, ir ne vien ziedojot, ja ir iespēja, bet arī skaļi stāstot par notiekošo Ukrainā - iestāties par cilvēktiesībām un pret šādu nepiedodamu agresiju" saka viens no pasākuma rīkotājiem – "Fonokluba" programmas direktors Marts Sildniks. "Tā kā rokmūzika vienmēr ir asociējusies ar pretošanos tam, kas nepieņemams, vēlējāmies sniegt savu artavu, sarīkojot skaļu koncertu par godu īstajām šī laika rokzvaigznēm – apbrīnojami sīkstajiem ukraiņiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!