Foto: F64. Kaspars Krafts

Populārā dziedātāja Olga Rajecka šīs nedēļas sākumā Rīgas Kinostudijas mēģinājumu telpās tikās ar bijušajiem kolēģiem no grupas "Vitamīns" un "Bāze 7", lai gatavotos savai 60 gadu jubilejas koncertturnejai, kas jau 2. aprīlī sāksies Lielvārdes Kultūras centrā.

"Esmu sapratusi: ir jādzīvo katru dienu; pavisam noteikti mums katram vajag savus nākotnes plānus un mērķus. Katru dienu vakaros ir jāskaita lūgšana un jāpiemin labie darbi, kurus esi izdarījis pa dienu. Ir svarīgi no rīta pamosties blakus mīļotajam cilvēkam un tas, ka bērni ir veseli," saka dziedātāja.

Šobrīd turnejā ieplānoti 14 koncerti, kas notiks no aprīļa līdz septembrim. Koncertos Olgai Rajeckai pievienosies īpašie viesi – radošas personības un mūziķi, ar kuriem krustojušies dziedātājas. radošie ceļi.

Dziedātāja saka, ka koncertus gaida ar lielu nepacietību: "Esmu priecīga, ka esmu nodzīvojusi līdz sešdesmit gadiem, ka esmu sākusi dziedāt 14 gadu vecumā, tātad dziedu jau pilnus 46 gadus… Šie gadi bijuši skaisti un enerģiski, un esmu pārliecināta, ka arī turpmāk dzīvē mani gaida daudz skaistu lietu un notikumu. Man ir bērni, tātad – ir turpinājums, un, ja mēs visi kopā domātu labas domas, tad nebūtu tas, kas pašlaik diemžēl notiek kaimiņos Ukrainā… Ja mēs visi iestātos par savu zemi, ja mēs būtu tādi patrioti, kādi ir ukraiņi… Noliecu galvu viņu priekšā par to, ka viņi ir tādi savas zemes un dzimtenes patrioti! Domāju, ka arī mēs tādi būtu."

"Atceramies: kad bija epidēmija, mums nebija ļauts dziedāt, dziedāt un būt kopā, visi bija izolēti, taču, kā es saku – karā viss ir atļauts! Karā cilvēki mirst un dzimst, karā cilvēki pārdomā daudzas lietas, diemžēl arī zaudē savus tuvākos, un tas ir briesmīgi… Taču karā ir atļauts arī dziedāt un dejot. Mēs nezinām, kas ar mums var notikt; mēs varam tikai ziedot un palīdzēt un darīt visu citu, kas ir mūsu spēkos, taču neko nevaram ietekmēt, tāpēc mums ir jāizrāda sava attieksme. Arī – vai esam ar savu kaimiņu uz vienu roku. Katrā ziņā, es vienmēr esmu ar saviem kaimiņiem uz vienu roku; mēs vienmēr viņiem palīdzēsim, un arī tad, kad esmu prom, mani kaimiņi vienmēr man palīdz – gan pieskata dzīvniekus, gan aplej puķes. Tā mēs te dzīvojam, un es gribētu, lai visi tā dzīvo," saka dziedātāja.

Olga Rajecka ir populāra latviešu dziedātāja, kas atpazīstamību ieguva, darbojoties leģendārajos ansambļos "Eolika" un "Turaidas roze". Tāpat arī mūziķei ir veiksmīga solo karjera, kuras laikā viņa aktīvi koncertē gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Olgas Rajeckas jubilejas koncerti notiks:

2. aprīlī pulksten 15 un 19 Lielvārdes Kultūras namā. Īpašie viesi: "Eolika", Aija Andrejeva, Uģis Roze, Aivars Gudrais, Lielvārdes violetais koris, deju kolektīvs "Madara", u.c.

8. aprīlī pulksten 19 Valmieras Kultūras centrā. Īpašie viesi: "Eolika", "Vitamīns", "Bāze 7", Aigars Grāvers, Aigars Krēsla, Raimonds Macats, u.c.

9. aprīlī pulksten 15 un 18 Latgales vēstniecībā "Gors". Īpašie viesi: Uģis Roze, Andris Baltacis ar grupu, Andris Eriņš, Inga Zeile, grupa "Baritoni", u.c.

22. aprīlī pulksten 19 VEF Kultūras pilī, Rīgā. Īpašie viesi Aivars Gudrais, Zane Gudrā, VPDK "Madara", "Šaine", "Rotaļa XO", TDA "Līgo", u.c.

24. aprīlī pulksten 16 Ventspils teātra namā "Jūras vārti" – "Eolika", Uģis Roze, u.c.

30. aprīlī pulksten 18 Vidzemes koncertzālē "Cēsis" – "Dāmu Pops", Uģis Roze, u.c.

11. jūnijā pulksten 19 Krustpils saliņā – "Dāmu pops", "Eolika", Uģis Roze u.c.

16. jūlijā pulksten 19 Rojas estrādē – "Dāmu pops", Uģis Roze u.c.

29. jūlijā pulksten 19 Dobeles Ķestermeža estrādē – "Eolika", "Dāmu pops", Uģis Roze, u.c.

6. augustā pulksten 19 Jelgavas brīvdabas koncertzālē "Mītava" – "Dāmu pops", Uģis Roze, u.c.

12. augustā pulksten 19 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" – "Eolika", "Dāmu pops", Uģis Roze, u.c.

24. augustā pulksten 20 Jūrmalā, Dzintaru Koncertzālē – "Eolika", "Dāmu pops", "Turaidas Roze", "Bermudu Divstūris", Aija Andrejeva, Nauris Puntulis, Kristīne Zadovska, Jānis Aišpurs, Zebrene, Guntars Račs, u.c.

26. augustā pulksten 19 Liepājā koncertzālē "Pūt, vējiņi!" – Dāmu Pops, Uģis Roze, u.c.

2. septembrī pulksten 18 Saulkrastu estrādē – Dāmu Pops, Uģis Roze, deju kolektīvi u.c.

Visos koncertos piedalīsies pavadošā grupa Jāņa Miltiņa vadībā. Pēc koncertiem autogrāfi uz CD un grāmatām.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!