Foto: Publicitātes foto
Otrdien, 5. aprīlī, Rīgas Svētā Jāņa baznīcā notiks Lielbritānijas kamerkora "Southern Spirit Singers" koncerts diriģenta Endija Kinga vadībā. Kā "Delfi" informē koncerta rīkotāji, ieeja tajā būs bez maksas.

Koncertā izskanēs gan garīgā mūzika, gan arī modernā tautas mūzika. Kora repertuārā iekļauti Ivo Antonjīni, Metjū Mārtina, Dominika DiOrio, Džeika Runestada, Riharda Dubras, Ērika Ešenvalda, Imanta Ramiņa un daudzu citu pasaulē labi pazīstamu komponistu skaņdarbi. Rīgai paredzētajā repertuārā iekļautas arī dziesmas latviešu un igauņu valodā.

"Southern Spirit Singers" ir Londonā bāzēts koris, kurā iesaistījušies dziedātāji no visas Lielbritānijas. Tas dibināts pirms pieciem gadiem un jau ieguvis vairākus prestižus apbalvojumus (četras zelta medaļas Eiropas koru olimpiādē Gēteborgā, "Grand Prix of Nations" apbalvojums u.c.). Kora repertuārs ir visai plašs – sākot ar tradicionālo sakrālo mūziku un beidzot ar mūsdienu kompozīcijām, populāriem aranžējumiem un pasaules mūziku. Koris regulāri uzstājas Londonā un ik gadu dodas tūrēs – tas uzstājies Itālijā, Slovēnijā, Horvātijā un Grieķijā.

Plašāka informācija par kori atrodama "Southern Spirit Singers" profilā Youtube.

Koncerts notiks 5. aprīlī plkst. 18:00. Ieeja bezmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!