Foto: Publicitātes foto
Mazajā Mežotnes pilī 7. maijā tiks atklāta jaunā koncertsezona. Atklāšanas koncertā uzstāsies pasaulē atzītu mūziķu trio – čelliste Anna Veselova, vijolniece Paula Šūmane un altiste Jevgenija Frolova.

Sezonas pirmajā koncertā skanēs latviešu mūzikas programma. Tiks atskaņoti pazīstamu komponistu, kā Gundara Pones, Agra Engelmaņa, Aivara Kalēja un pat Tālivalža Ķeniņa, skaņdarbi.

Koncertsezona turpināsies 10. jūnijā, kad klausītāji varēs baudīt pianista Daumanta Liepiņa pasaulslavenu komponistu programmu, kā arī iepazīt talantīgo vijolnieci Madaru Liepiņu. Programmā - skaņdarbi no komponistiem Antonīna Dvoržāka, Bedržiha Smetanas, Edvarda Grīga un Tālivalža Ķeniņa.

30. jūlijā vakarā Mazajā Mežotnes pilī uzstāsies Gunta Ābele, Džovanni Fornasini un Magdalēna Geka ar intriģējošu programmu, kurā būs dzirdami skaņdarbi no tādiem komponistiem kā Romualds Kalsons, Maija Einfelde, Pēteris Vasks, Ella Mačēna un Jānis Mediņš. Koncertā tiks atskaņots arī komponista Matīsa Čudara jaundarbs vijolei un čellam.

Savukārt septembra sākumā klausītājus priecēs divu izcilu mākslinieču – Ingas Kalnas un Diānas Ketleres - kopīga koncertprogramma. Klaviermāksla un soprāns apvienosies, lai atskaņotu latviešu kamermūziku Mazajā Mežotnes pilī.

Koncerti tiek organizēti sadarbībā ar Pētera Vaska fondu. Biļetes uz 7. maija koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!